Kuva

Imatra ja Suomen ampumahiihtoliitto yhteistyöhön!

Tiedote
16.12.2015 12:28
Imatra näkyy maailmalle kaudella 2015 - 2016 Suomen ampumahiihtäjien kautta. Yhteistyösopimuksella Imatra hakee näkyvyyttä monikäyttöiselle ampumahiihtostadionilleen ja koko kaupungille.

Sopimuksella Imatran kaupungista tulee Suomen Ampumahiihtoliiton miesten ja naisten sekä nuorten maajoukkueiden yhteistyökumppani.

Imatralla on mainokset urheilijoiden kisa- ja lämmittelyasusteissa ja edustusasuissa. Imatra näkyy myös Ampumahiihtoliiton tiedotustilaisuuksien taustaseinässä ja nettisivuilla.

Ampumahiihtoliitto myötävaikuttaa mahdollisuuksien mukaan omalla toiminnallaan sekä verkostollaan kansallisten ja kansainvälisten kilpailujen saamista Imatralle. Ampumahiihtoliiton edustajat ovat käytettävissä Imatran kaupungin PR-tehtävissä.

Suomen Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Olli Nepponen on tyytyväinen, että Imatra on mukana Suomen ampumahiihdon kehittämisessä

– Imatran hanke on aivan loistava. Siinä on kolme kärpästä yhdellä iskulla. Ukonniemi Stadionin vieressä on kaikki tarvittava. Sellaista ampumahiihto tarvitsee. Hankkeita (Suomessa) on muitakin, mutta tämä on paras mitä on nyt syntynyt.

­­– Meillä on ollut näkyvä tähti (Kaisa Mäkäräinen) ja ampumahiihto on yksi seuratuimmista talviurheilulajeista. Seuraamme sopimusten näkyvyysarvoja. Jos sama julkisuus pitäisi ostaa rahalla, niin puhutaan yli puolen miljoonan euron panostuksesta.

Imatran kaupungille sopimus on osa strategiaa, jossa panostetaan urheilumatkailun kehittämiseen.

– Haluamme ampumahiihtostadionista hyvän kansallisen ja kansainvälisen kilpailupaikan. Ampumahiihto on suosituimpia urheilulajeja maailmalla ja televisiolajina mitä parhain, iloitsee kaupunginjohtaja Pertti Lintunen.

Myös Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy:n toimitusjohtaja Aki Keskinen korostaa yhteistyön sopivan Imatran tavoitteisiin.

– Yhteistyön kautta laji alkaa kiinnostaa varmasti junioreita ja tapahtumat ovat meille tärkeitä niin näkyvyyden kuin innostuksenkin kannalta.

Ukonniemi Stadionille on suunniteltu jo useita ampumahiihtotapahtumia, kuten Rulla-ampumahiihdon SM-kisat vuoden 2016 syyskuun alussa. Kisoihin odotetaan noin 150 – 200 osallistujaa.

Myös kesälle on suunnitteilla näyttävä ampumahiihtotempaus, josta tiedotetaan myöhemmin.

Aivan tyhjästä Imatran ampumahiihto ei aloita uuden stadionin käyttöönotossa. Imatralainen Juhani Suutarinen on kolminkertainen lajin maailmanmestari 70-luvulta.

– Imatralla on ampumahiihdossa kovat perinteet. Jussi Suutarisen kanssa aina kisoissa treffataan, toteaa Olli Nepponen.

Imatran Urheilijoissa pitkään vaikuttaneen Imatran YH-Rakennuttaja Oy:n toimitusjohtajan Kari Ahosen mukaan seuralla on ampumahiihdon valmentajavastuuhenkilö, muutama juniori ja aikuisurheilija. Tarkoitus on käynnistää junioritoiminta laajemmin, kun stadion tulee ampumarataa myöten keväällä käyttöön. Nuorten ampumahiihtäjien määrä onkin hyvän suomalaismenestyksen myötä nousussa. Alle 13-vuotiaiden harrastajamäärä on kaksinkertaistunut viime vuosina.

Lisätietoja

Olli Nepponen 050 - 511 3043                                      

Suomen Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja             

Pertti Lintunen 020 - 6172200

Imatran kaupunginjohtaja

Kari Ahonen 0400 - 716386                                                                                                                           

Toimitusjohtaja, Imatran YH-Rakennuttaja Oy                                                 

Aki Keskinen 044 - 3557869

Toimitusjohtaja, Imatran Seudun kehitysyhtiö Oy