Imatralaiset koululaiset jatkossa ehkä mukaan Yrityskylä-toimintaan
Imatran kaupunginhallitus linjasi maanantaina kokouksessaan, että kaupunki aloittaa sopimusneuvottelut yhteistyöstä Talous ja nuoret TATin kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että jatkossa myös imatralaiset kuudes- ja yhdeksäsluokkalaiset viettävät päivän Yrityskylässä.
− Tavoitteena on, että oppilaat saavat Yrityskylän avulla myönteisiä kokemuksia työelämästä, taloudesta ja yhteiskunnasta, palvelujohtaja Arja Kujala toteaa.
Kaupunginhallitus tutustui tänään Yrityskylän toimintaan Lappeenrannassa.
− Oli todella hienoa nähdä, miten innostuneita oppilaat olivat Yrityskylässä. Uskon, että toimintaan mukaan lähteminen tukee hienosti oppimista ja samalla meidän uutta strategiaamme, Kujala sanoo.
Mikäli yhteistyökuviot saadaan valmiiksi ripeästi, kuudesluokkalaiset voivat osallistua Yrityskylän toimintaan jo ensi keväänä.
Kaupunki jatkaa Yrityskylän ohessa yhteistyötä myös Nuori yrittäjyys -verkoston kanssa.
Lisätietoja:
Palvelujohtaja Arja Kujala, p. 020 617 2227, arja.kujalaimatra.fi (arja[dot]kujala[at]imatra[dot]fi)
Yrityskylä (TAT)
Yrityskylä alakoulun oppimisympäristö on koululaisten oma yhteiskunta, pienoiskaupunki, jossa oppilas työskentelee omassa ammatissaan saaden palkkaa tekemästään työstä. Lisäksi oppilas toimii vastuullisena kuluttajana ja kansalaisena osana suomalaista yhteiskuntaa.
Yrityskylä yläkoulun peliareenalla oppilaat johtavat kilpaa yritystä kansainvälisillä markkinoilla. Oppilaiden toisiaan vastaan kilpailevissa johtoryhmissä jokaisella oppilaalla on oma vastuualueensa. Pelin aikana tiimit valmistavat ja myyvät tuotettaan asiakkaille ja johtavat yritystä yhden vuoden ajan.
Voittajatiimi on se, joka on saanut kasvatettua hyvän liiketuloksen lisäksi eniten mainettaan. Pelissä yhdistyvät digitaalisuus ja vuorovaikutus. Yrityskylä Yläkoulu kehittää tutkitusti nuorten talousosaamista.