Meltolan jätevedenpuhdistamon meluselvitykset ovat valmistuneet
Meltolan jätevedenpuhdistamolla suoritettiin melumittauksia elokuun puolivälissä. Melumittaukset koostuivat jätevedenpuhdistamon kompressoreiden melupäästömittauksista, melutasojen kartoitusmittauksista puhdistamon kompressoritiloissa ja ulkoalueilla sekä ympäristömelumittauksista.
– Ympäristömelumittauksia tehtiin jätevedenpuhdistamon alueella sekä sitä lähimpien asuintalojen läheisyydessä, kertoo vesihuoltopäällikkö Kari Pietarinen Imatran Vedeltä.
Ympäristömelun mittauspaikat sijaitsivat Riikolantien varressa, Rossilankujan kaakkoispäässä, Honkapirtinkadun luonteispäässä sekä Honkapirtinkadun kaakkoispäässä. Mittauspisteiden etäisyys Meltolan jätevedenpuhdistamoon oli 400–700 metriä.
Ympäristömelutasot päivällä alle 55 desibeliä
Meltolan jätevedenpuhdistamon ympäristömelun mittaustulokset alittivat päiväajan ohjearvon 55 desibeliä.
– Yöajan ohjearvon 50 desibeliä ylittymistä tai alittumista ei voitu mittausepävarmuudesta johtuen todeta muissa kohteissa kuin Honkapirtinkadun kaakkoispäässä, jossa mittaustulos alitti myös yöajan ohjearvon, kertoo Pietarinen.
Kolmessa muussa mittauspisteessä ei saavutettu yöaikaan mittausohjeen mukaisia sääolosuhteita voimakkaan tuulen vuoksi. Ohjeelliset mittausolosuhteet on määritelty Ympäristöministeriön ympäristömelun mittausohjeessa.
Meluntorjuntatoimenpiteet aloitettu kompressoritiloissa
Jätevedenpuhdistamon sisätiloissa kartoitettiin kompressorihuoneiden melutasoja.
– Näiden selvitysten perusteella kompressorihuoneissa tarkastetaan imuaukon- ja poistoputkien äänenvaimentimet. Lisäksi tarvittaessa tiivistetään ilmastusputkien ja ulkoseinän läpiviennit ja asennetaan kanavavaimentimet kompressoreilta lähteviin ilmastusputkiin, kertoo Pietarinen.
Melumittaukset toteutti Ramboll Finland Oy.
Lisätietoja:
vesihuoltopäällikkö Kari Pietarinen, Imatran Vesi, kari.pietarinenimatra.fi (kari[dot]pietarinen[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 4399
Pelkkät desibelit ei kerro…
Pelkkät desibelit ei kerro kaikkea äänen häiritsevyydestä.Ottakaa huomioon äänen taajuus ja sen jatkuva kesto.Jos valaisee yhtään enempää niin esimerkkinä. Kumpi ääni seuraavista käy mielenterveyden päälle todennäköisemmin? Oletuksenä db taso sama.
A. Meren aaltojen kohina?
B. Auton äännitorven jatkuva painaminen?
Kirjoita kommentti