Kuva
Näyttelijätär lavalla värikkäässä mekossa.
Mustan ja Valkoisen teatterifestivaalilla nähdään esitys Try Me Good King Kulttuuritalo Virrassa 29.7.2023

Päivitetty: Viisipäiväinen Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali alkaa 25.7.2023

Tiedote
25.7.2023 09:20
Kansainvälisen festivaalin aikana on Imatralla noin 20 tapahtumaa. Avajaisten ohjelmassa esiintyjämuutos.

Jo 19. kertaa järjestettävän kansainvälisen teatterifestivaalin taiteilijat saapuvat Imatralle Argentiinasta, Englannista, Espanjasta, Kataloniasta, Marokosta, Ranskasta ja Tanskasta.

Avajaisia vietetään 25.7. Koskenpartaalla kello 19 alkaen

Kaupunginjohtaja Matias Hildenin avauspuheen jälkeen oman tervehdyksensä tapahtumalle tuovat Karjalan Kulttuurirahaston asiamies Risto Voipio ja Imatran Inkeri Tarja Valokorpi sekä ruokalähettiläs Ulla Liukkonen.

Tänä vuonna festivaalin avaa ja päättää kotimainen tanssiryhmä. Avajaispuheiden jälkeen Koskenpartaan lavalla esiintyy Susanna Leinonen Company esityksellään Vahvan liikkeen juhla.

Festivaalin päätösesitys on lauantaina 29.7.2023 Kulttuuritalo Virrassa, Minna Leinosen, Kati Outisen ja Pia Freundin tähdittämä "Try me good king". 

Festivaalilla näkyy myös Saimaan alueen ruokakulttuuri yhdistettynä taiteeseen

Myös esiintyjille on järjestetty omaa ohjelmaa. Turkulainen Pieti Peltola johdattaa vegeretkellään kansainväliset festivaalivieraat suomalaisen luonnon makujen äärelle. Tapahtuman järjestäjien tavoitteena on tutustuttaa vieraat paikalliseen kulttuuriin ja ainutlaatuiseen suomalaiseen luontoon.

- Yleisölle Taste Saimaa -tapahtumayhteistyön kokeilu tuo tänä vuonna festivaaleille kotimaisen katusirkuksen, Arctic Ensemblen, jossa esiintyvät imatralaislähtöinen Ilkka Kemppinen ja Oulusta kotoisin oleva Pihla Ojala, kertoo Mustan ja Valkoisen Teatteri-yhdistys ry:n puheenjohtaja Katri Lätt.

Koskenpartaalla myös pienmuotoiset markkinat

Markkinoilla myydään festivaalin aikana muun muassa korukiviä, koruja, kuvataidetta, käsityötä, ukrainalaisia piirakoita, borssikeittoa.

Yleisölle on tapahtuman aikana päivisin luvassa sirkusta ja musiikkipainotteista katuteatteria, iltaisin näyttävää tanssiteatteria ja draamaa. Ohjelmaa on kaiken ikäisille ja tapahtumapaikat ovat Teatteri Imatrassa, Kulttuuritalo Virrassa sekä Kävelykatu Koskenpartaalla ja Bar Cafe Kuohussa.

Festivaalin ohjelman on koonnut tänäkin vuonna tapahtuman taiteellinen johtaja Kamran Shahmardan ja se on omistettu Imatran 75 vuotisjuhlavuodelle.

Katso koko ohjelma ja sen aikataulut festivaalin omilta verkkosivuilta.

 Mustan ja valkoisen teatterifestivaali 25.-29.7.2023

www.blackandwhitetheatre.fi

Lisätietoja:

puheenjohtaja Katri Lätt, Mustan ja Valkoisen Teatteri-yhdistys ry., katri.l%C3%A4ttatgmail.com (katri.lätt[at]gmail[dot]com), p. 0405588411

Muokattu 25.7.2023 kello 09:20: Päivitetty ohjelmamuutoksen takia avajaisten esiintyjä ja lisätty tieto päätösesityksestä Kulttuuritalo Virrassa.

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.