Kuva
Kosken koulun oppilaita vaikuttamisrastilla yhdessä Imatran lapsiystävällinen kunta -koordinaattorin Kirsi Mäyrän kanssa.
Kosken koulun oppilaita vaikuttamisrastilla yhdessä Imatran lapsiystävällinen kunta -koordinaattorin Kirsi Mäyrän kanssa.

Seitsemäsluokkalaiset haluaisivat Imatralle ison kauppakeskuksen ja useammin kouluruoaksi kebabia

Tiedote
30.10.2024 12:35
Koulujen hyvinvointipäivän vaikuttamisrastilla selvitettiin oppilaiden toiveita esimerkiksi kouluruokaan liittyen.

Imatran kouluissa vietettiin lokakuun loppupuolella hyvinvointipäivää. Kolmatta kertaa vietettyyn hyvinvointipäivään osallistuivat tänä vuonna kaikki seitsemäsluokkalaiset. Päivän aikana koululaiset tutustuivat erilaisiin hyvinvointiin vaikuttaviin asioihin toimintarasteilla. Rasteja pitivät muun muassa koulukuraattorit, nuorten palvelut, liikuntapalvelut ja tukioppilaat.

Hyvinvointipäivän vaikuttamisrastilla tarkennettiin vuoden 2023 hyvinvointiviikolla tehdyn kyselyn tuloksia. Viime vuonna kahdeksasluokkalaiset toivoivat Imatralle ostoskeskusta.

– Tänä vuonna kysyimme seitsemäsluokkalaisilta, millainen ostoskeskus Imatralla tulisi olla, sanoo osallisuuskoordinaattori Heikki Laine.

Toiveissa nousivat esiin erityisesti ostoskeskuksen kauppojen määrä sekä ajanviettomahdollisuudet.

– Kauppakeskuksessa tulee oppilaiden mukaan olla paljon kauppoja, ja siellä tulee olla siistiä ja lämmintä. Tilassa on voitava viettää aikaa kavereiden kanssa, sanoo Laine.

Suosikkiruokina kebab ja uunimakkara

Vaikuttamisrasteilla selvitettiin myös kouluruokaan liittyviä toiveita. Noin puolet oppilaista luki ennen kouluruokakyselyyn vastaamista faktoja kouluruoasta ja toinen puoli vastasi kyselyyn lukematta ennakkoaineistoja.

– Oli mielenkiintoista huomata, kuinka faktoja lukeneiden vastaukset korostivat enemmän ruoan laatua, kun taas faktoja lukemattomat vastaajat toivoivat useammin ruoaksi uunimakkaraa ja kebabia, kertoo Laine.

Suosituimmiksi kouluruoiksi nousivatkin kebab ja uunimakkara. Vähemmän pidettiin keitetyistä perunoista.

Kyselyjen tulokset käydään läpi kouluilla ja välitetään tiedoksi Imatran kaupunginvaltuutetuille. Kyselyt toteutettiin Innoduel-työkalulla, ja tulokset ovat tiedotteen liitteenä.

Lisätietoja:

Heikki Laine, osallisuuskoordinaattori, p. 020 617 2321, heikki.laineatimatra.fi (heikki[dot]laine[at]imatra[dot]fi)

Kuinka tulkita Innoduel areenan raporttia?

Raportissa väittämät ovat suosituimmuusjärjestyksessä. Sovellus, johon väittämät syötettiin, näytti oppilaalle kerrallaan kaksi väittämää, joista tuli valita toinen. Väitteen perässä on sen saama voittoprosentti.

Merkintä ”User” tarkoittaa että väittämän on syöttänyt oppilas ja ”Admin” kyselyn luojan väittämää, joita tarvitaan kyselyn käynnistämiseksi. ”Shown" sarakkeen lukema kertoo, kuinka monta kertaa väittämä on näytetty. Raportin lopussa olevat väittämät, jotka ehtivät saada viisi tai vähemmän näyttökertoja, eivät päässeet mukaan arviointiin.

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.