Kuva
Barcelona Flamenco Balletin Carmen-esityksen tanssijoita lavalla.
Festivaalin avajaisesityksenä nähdään Barcelona Flamenco Balletin Carmen.

Päivitetty: Teatteritaiteen juhlaa Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalilla 26.7.–3.8.2024

Tiedote
24.7.2024 09:46
Festivaali viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhlavuottaan.

20. Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali järjestetään Imatralla heinä-elokuun vaihteessa. Festivaalin ohjelmisto koostuu tanssiteatterista, fyysisestä teatterista, musiikista, sirkuksesta, katuteatterista, draamasta ja elokuvasta. Yhdeksänpäiväisen teatterifestivaalin aikana yleisöä viihdyttää yhteensä 12 tuotantoa.

– Mukana on sekä kotimaisia että kansainvälisiä huipputaiteilijoita. Kaikki juhlavuoden festivaalin esitykset ovat sellaisia, että ne esitetään Suomessa ainoastaan Imatralla, kertoo Mustan ja Valkoisen Teatteri-yhdistyksen puheenjohtaja ja festivaalin tuottaja Katri Lätt.

Festivaali keskittyy kansainväliseen teatteritaiteeseen

Tämän vuoden teatterifestivaalilla on mukana esityksiä muun muassa Saksasta, Latviasta ja Espanjasta. Festivaalin avaa Barcelona Flamenco Balletin maailman ensi-iltakiertueella oleva esitys 'Carmen', ja festivaalin päättää New Riga Theatren 'Kuurojen maa'.

– Kansainvälisyys on ollut alusta alkaen se tärkein asia. Esityksissä tärkeä lähtökohta taas on visuaalisuus. Esitystä pitää ymmärtää myös ilman tekstiä. Tänä vuonna tekstiä on vain yhdessä esityksessä, Kuurojen maassa, sanoo Lätt.

Festivaalin ohjelmaan kuuluvat tänä vuonna myös klovneria- ja tanssityöpajat.

– Tanssityöpajan vetäjänä toimii Toula Limnaios, joka on myös ohjannut festivaalilla nähtävän Staubkinder-tanssiteoksen, kertoo Lätt.

– Työpajoihin saatiin hyvin ilmoittautuneita, ja kumpikin työpaja toteutuu.

Koskenpartaalla nähdään akrobatiaa, sirkusta ja klovneriaa

Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalin esityksiä järjestetään Kulttuuritalo Virrassa, Teatteri Imatrassa, Koskenpartaalla ja elokuvateatteri BioVuoksessa.

BioVuoksessa nähdään Tekemistä ry:n elokuva Tekemistä. Eteläkarjalaisista nuorista ja harrastamisesta kertovan dokumenttielokuvan ensi-ilta on torstaina 1.8.2024. Ensi-iltaan tulee ilmoittautua ennakkoon, sillä lippuja on rajoitetusti.

Koskenpartaan ohjelmakattauksen avaavat Kabaret Kalashnikovin Taverna storiesin katuversio sekä kansainvälisesti palkittu ja vauhdikas kultti-show OLE!, jonka esiintyjinä hauskuuttavat Paul Morocco ja Marcial Heredia. Lisäksi lavan valloittavat Roc Roc-it Show, kansainvälisiä sirkusalan palkintoja kerännyt duo Kate & Pasi sekä Andy Snatch, yksi Euroopan parhaista komediajonglööreistä. Festivaalin päätöspäivänä, lauantaina 3.8.2024 Koskenpartaalla seikkaillaan Ihmeiden kirjastossa. Ihmeiden kirjasto -näytelmä johdattaa katsojan empatian ja yhteyden maailmaan.

– Festivaalilta saa mukaan valtavasti elämyksiä ja siellä oppii tuntemaan erilaista teatteria. Tulkaa rohkeasti katsomaan esityksiä, sanoo Lätt.

Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalin taiteellisena johtajana toimii Kamran Shahmardan. Festivaalin järjestää Mustan ja Valkoisen Teatteri-yhdistys ry.

Lisätietoja:

puheenjohtaja Katri Lätt, Mustan ja Valkoisen Teatteri-yhdistys ry, mustanjavalkoisenteatteriatgmail.com (mustanjavalkoisenteatteri[at]gmail[dot]com)

Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali

Päivitetty 30.7.2024 kello 12.12: Päivitetty tiedotteeseen Kabaret Kalashnikovin esitys Koskenpartaalla.

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.