Kuva

Imatran kaupungista vuoden 2017 Itä-Länsi tapahtuman pääyhteistyökumppani

Tiedote
15.9.2015 17:36
Pesäpalloliiton johtokunta on myöntänyt Suomen suosituimman tähdistöottelutapahtuman Itä-Lännen järjestelyoikeudet Imatran Pallo-Veikoille ja Imatran kaupungille maamme itsenäisyyden juhlavuonna 2017. Ottelun järjestelyistä solmittiin kaupungin ja pesäpalloliiton välillä tänään yhteistyösopimus, jossa Imatra saa paljon myönteistä näkyvyyttä ja tapahtumaan synnyttämää taloudellista hyötyä.

Ottelun järjestelyistä solmittiin kaupungin ja pesäpalloliiton välillä tänään yhteistyösopimus, jossa Imatra saa paljon myönteistä näkyvyyttä ja tapahtumaan synnyttämää taloudellista hyötyä.

Itä-Länsi - tapahtumassa pelataan viisi ottelua; miehet, naiset, A- ja B-pojat sekä B-tytöt. Tapahtuman katsojamäärätavoite on 15 000- 18 000 henkilöä.

Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi kuvailee tapahtuman taloudellisia vaikutuksia.

– Kaikki hotellit ovat täynnä kahden vuorokauden ajan. Imatralle odotetaan noin kolmea, neljäätuhatta vierasta kahden päivän ajaksi.

– Vuosi 2017 on Suomen itsenäisyyden juhlavuosi. Odotamme siis tapahtumaan arvokkaita vieraita, hän lisää.

Itä-Länsi tapahtuma saa paljon valtakunnallista näkyvyyttä eri medioissa; televisiossa, sosiaalisessa mediassa ja lehdissä. Imatra on tapahtuman pääyhteistyökumppanina näkyvästi esillä kaikissa kanavissa.

Tapahtuman vetovoimaisuus on jo synnyttänyt liikehdintää Imatran Itä-Länsi tapahtuman ympärillä.

– Vaikka otteluun on aikaa, olen saanut useita yhteydenottoja kiinnostuneilta yhteistyökumppaneilta, kertoo Imatran Palloveikkojen puheenjohtaja Jani Valkeapää.

Pesäpallolle tapahtuma on läjin näyteikkuna.

– Tutkimusten mukaan Itä-Länsi on Suomen kesän viiden – kahdeksan huomatuimman urheilutapahtuman joukossa.

– Koko ajan kehitämme tapahtumaa. Nyt tavoitteena on parantaa paikalla olevan yleisön viihtyvyyttä tapahtumassa, suunnittelee Pesäpalloliiton Itä-Länsi tapahtuman vastuuhenkilö Juha Tikkanen

– On paljon perheitä, jotka tulevat tapahtumaan vuosittain. Siksi oheistapahtumien järjestäminen tapahtuman yhteyteen on olennaista, Arto Ojaniemi lisää.

Imatran kaupunki puolestaan tukee tapahtuman järjestämistä ja sitoutuu järjestämään stadionin olosuhteet tapahtuman vaatimalle tasolle. Miesten ottelussa on oltava katsomopaikat 5000 katsojalle.

Imatran kaupunginjohtaja Pertti Lintunen on tyytyväinen, että Ukonniemen kehittäminen tuottaa tulosta ja näkee tapahtumassa tilaisuuden kaupungin markkinointiin.

– Mielellään kaupunkia esittelemme ja liikuntapaikkoja, joihin on viime vuosina aika paljon satsattukin, toteaa Lintunen

Pesäpalloliitossa on pantu merkille Imatran aktiivisuus liikuntapaikkarakentamisessa.

– Imatra on olosuhteiden puolesta aivan kärkikastia. Hotellit ja leirintäalue ovat kävelyetäisyydellä upeasta stadionista. Paikallisen seuran aktiivisuus on kaiken lähtökohta. Yhteistyön pitää pelata kaupungin kanssa. Ja kun olosuhteet ovat kunnossa, niin Itä-Länsi tapahtumalle on hyvät edellytykset, summaa Arto Ojaniemi.

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Pertti Lintunen                                               puh. 020 617 2200

Superpesiksen toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi                         puh. 050 061 2102

IPV:n hallituksen puheenjohtaja Jani Valkeapää                        puh. 050 538 7190