Kuva

Elämän virta Anitta Vertaisen maalauksia Käytävägalleriassa 29.9.-30.10.

Tiedote
29.9.2015 13:09
Uskallus hypätä elämän virran vietäväksi ja luottamus siihen, että elämä kantaa.
Siinä lyhyesti näyttelyni teema.

Työt ovat vuosien varrelta ja aiheet  tulevat sen hetken tunteista enkä koskaan tiedä taulun lopputulosta etukäteen. Toisinaan syntyy taulu ensin ja nimi sen jälkeen. Joskus nousee nimi mieleen ja annan  taulun syntyä. Taulut ovat tunteiden kirjo, joissa elämän kolhut ja ilot vuorottelevat. Toivon taulujeni pysäyttävän kiireen keskellä, rauhassa katsomaan ja herättämään oivalluksia kuunnella  omaa  sisäistä viisautta ja uskallusta heittäytyä elämän virran vietäväksi.

Käytän töissäni mehiläisvahaa, johon tutustuin vuonna 2011. Siitä lähtien olen maalannut tauluja yhdistäen mehiläisvahaan pigmenttejä, öljyvärejä ja muita materiaaleja.

Näyttely on avoinna kulttuuritalo Virran Käytävägalleriassa, Virastokatu 1, 55120 Imatra, 29.9.-30.10.  ma-pe 9-19, la 10-15 aattoina 9-16.

Encaustic Art, mehiläisvahamaalaus on n. 3000 vuotta vanha taidemuoto. Jo muinaiset kreikkalaiset, roomalaiset ja egyptiläiset käyttivät mehiläisvahaa maalatakseen kuvia mm. puualustalle tai vaikkapa muumioiden kääreisiin.

Antiikin aikoina mehiläisvaha sulatettiin hiiltä käyttäen. Tyypilliset nykyaikaiset tavat sulattaa ja käyttää vahaa encaustic art –taidetta varten ovat maalausrauta, lämpökynä, lämpölevy ja kuumailmapuhallin. Näillä keinoin on mahdollista luoda kauniita, kolmiulotteisia pintoja, joiden struktuurissa valo pääsee leikittelemään värin kanssa.