Kuva

Tutustu uuteen opetussuunnitelmaan

Tiedote
29.11.2016 18:22
Koulujen uusi opetussuunnitelma otettiin käyttöön vuonna 2016 Suomen peruskouluissa. Kunnat tekivät omat opetussuunnitelmansa samaan aikaan.

Suomen peruskouluissa otettiin käyttöön uudet opetussuunnitelmat 1.8.2016 1.–6.-vuosiluokilla. Imatralla uudet opetussuunnitelmat otettiin käyttöön samaan aikaan myös 7.–9.-vuosiluokilla yleisen toimintakulttuurin osalta. Tuntijaon, oppiaineiden sisältöjen ja oppilaan arvioinnin osalta 7.–9.-luokat siirtyvät käyttämään uutta opetussuunnitelmaa vaiheittain syksystä 2017 alkaen. Näin varmistetaan se, että aikanaan vanhan tuntijaon ja opetussuunnitelman mukaan opiskelun aloittaneet oppilaat voivat jatkaa perusopetuksen loppuun saakka ilman, että esimerkiksi joidenkin oppiaineiden opetuksen määrä jäisi liian pieneksi.

Uusi opetussuunnitelma muuttaa koulun toimintaa. Tärkeimmiksi asioiksi muutoksessa nousee opettajuuden muutos sekä vuorovaikutus. Tämän oppaan tavoitteena on tiivistää huoltajille oppilaiden koulunkäynnissä tapahtuvat keskeisimmät ja konkreettisimmat muutokset.

Koulut ovat valmistelleet opetussuunnitelmia yhdessä huoltajien ja oppilaiden kanssa jo vuodesta 2014 alkaen. Tavoitteena on, että opetussuunnitelmien käyttöönoton jälkeenkin koulujen, huoltajien ja oppilaiden vuoropuhelu koulun toiminnan kehittämisessä jatkuu. Imatralla on edessä palvelurakenteen muutos ja opetussuunnitelman uusien oppimisympäristöjen rakentaminen. Siihen toimintakulttuurin rakentamiseen tarvitaan kaikkien meidän yhteistä tahtotilaa.

Olemme halunneet tehdä Imatran opetussuunnitelmasta lukijalle mahdollisimman luettavan ja havainnollisen.

Lue uutta opetuussuunnitelmaa.