Kuva

Imatran kaupunki esittää surunvalittelut ampumavälikohtauksessa surmattujen omaisille

Tiedote
5.12.2016 15:54
Imatralla tapahtui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä järkyttävä kolme henkeä vaatinut surmatyö. Tapahtumassa menehtyi Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tiina Wilén-Jäppinen ja kaksi hänen seurassaan ollutta toimittajaa. Imatran kaupunginvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajisto ja johtavat viranhaltijat pitivät kriisikokouksen asiasta sunnuntai-illalla klo 18.

Imatran kaupunki esittää syvät surunvalittelut uhrien omaisille, ystäville sekä Uutisvuoksen ja Etelä-Saimaan työyhteisöille. Surmatut olivat Imatralla pidettyjä henkilöitä ja menetys on kaikille suuri.

Tiina Wilén-Jäppisen poismeno on raskas isku Imatran kaupungille. Wilén-Jäppinen oli positiivinen ja jämäkkä kaupungin ykkösnainen.

Tapahtuneen johdosta kouluissa annetaan kriisiapua maanantain aikana. Lapsia kuunnellaan ja keskustellaan tarvittaessa asiasta heidän kanssaan. Muuten arkea jatketaan Imatran kouluissa normaaliin tapaan.

Eksoten koulujen henkilöstö; kouluterveydenhoitajat, kuraattorit ja psykologit ovat varautuneet antamaan oppilaille tarvittavaa tukea. Opettajia ohjeistetaan antamaan tilaa keskustelulle, jos asia painaa koululaisten mieltä. Kuudesluokkalaisten maanantaille suunniteltu itsenäisyyspäivän juhla kaupungintalolla siirretään myöhempään ajankohtaan.

Imatran kaupunginvaltuusto pitää avoimen muistokokouksen Tiina Wilén-Jäppisen muistolle 12.12. klo 17.30. Kaupunkilaiset voivat samassa yhteydessä käydä kirjoittamassa surunvalittelunsa kaupungintalolle esille tulevaan muistokirjaan.

Seuraava varsinainen kaupunginvaltuuston kokous pidetään normaaliin tapaan 14.12. Ennen kuin uusi kaupunginvaltuuston puheenjohtaja valitaan, kaupunginvaltuustoa johtaa ensimmäinen varapuheenjohtaja Ismo Pöllänen.

Kaupungin henkilöstölle järjestetään asiasta tiedotustilaisuus maanantaina klo 10.30. Paikalla on myös kriisiapua sitä tarvitseville.

Imatran kaupungintalolla on suruliputus maanantaina 5.12. Myös kaupunkilaiset voivat halutessaan laittaa lipun puolitankoon.