Kuva

Kerro miten Imatran tulisi juhlia ensi vuonna

Tiedote
28.9.2017 15:50
Kaupunki täyttää 70 vuotta. Juhlien tekemiseen toivotaan kaupunkilaisten ideoita.

 

Imatran kauppala perustettiin vuonna 1948. Imatra on toki mainittu jo Kalevalassa, mutta ensi vuonna on aika juhlia 70 vuotta omana kaupunkina.

Juhlavuotta valmisteleva työryhmän toivoo nyt kaupunkilaisten ideoita siitä, miten merkkivuotta tulisi viettää. Työryhmän vetäjä on Tea Laitimo.

- Nojaamme juhlavuoden teemassa tietysti arvokkaisiin, vahvoihin juuriimme. Samalla haluamme katsoa vahvasti tulevaisuuteen ja miettiä millainen tulevaisuus on erityisesti seuraaville sukupolville. Katse on eteenpäin, Laitimo sanoo.

Lopullisen sinetin juhlavuoden suunnitelmille antaa valtuusto syksyn talousarvion käsittelyn yhteydessä. Valtuusto harkitsee myös sitä, tekeekö se jonkin juhlapäätöksen. Esimerkiksi vuonna 1998 päätös oli Imatrankosken keskustan kehittäminen kaupalliseksi keskustaksi. Samalla tehtiin valaistut koskinäytökset. Vuonna 2008 ei tehty virallista juhlapäätöstä, mutta kaupunki linjasi Ukonniemen tärkeäksi kehittämiskohteeksi.

Juhlavuoteen on ideoitu esimerkiksi nuorille isoa tubettajatapahtumaa toukokuulle, hyväntekeväisyystanssiaisia kaupungintalon Talvipuutarhaan, jäätaidetta kaupunkikuvaan, 70-vuotiaiden kemuja, konsertteja, historiaesitelmiä ja pyöräilytapahtumaa.

Kaupunki toivoo, että yhdistykset ja seurat sekä yritykset innostuisivat omilla tahoillaan ottamaan huomioon juhlavuoden omissa tapahtumissaan. Kaupunki antaa pyydettäessä luvan juhlalogon käyttöön ja tällöin tapahtuma pääsee juhlavuoden tapahtumalistalle, jota markkinoidaan. Tapahtuman idean tulisi jotenkin linkittyä juhlavuoden teemoihin.

Nyt työryhmä siis toivoo kaupunkilaisilta ideoita siitä, miten juhlaa tulisi viettää. Yhdessä syntyy parempia ideoita.

Lähetä ideasi:

Facebookin kautta (aihetta koskevan julkaisun kommenttiosuudessa): https://www.facebook.com/imatrankaupunki/

Instagramissa yllä olevan kuvan alle kommenttikenttään: @imatrankaupunki (#Imatra70)

Sähköpostilla: tea.laitimoatimatra.fi (tea[dot]laitimo[at]imatra[dot]fi)

Voit jättää ideasi myös kaupungintalon avoimien ovien tapahtumaan 11.10. kello 14-17.

Toivomme kaupunkilaisten ideoita viimeistään 11.10. mennessä.

 

Lisätietoja:

Juhlatyöryhmän puheenjohtaja, yhteysjohtaja Tea Laitimo, p. 020 617 2212, tea.laitimoatimatra.fi (tea[dot]laitimo[at]imatra[dot]fi)

Viestintäasiantuntija Leena Peura Kuusela, p. 020 617 2207, leena.peura-kuuselaatimatra.fi (leena[dot]peura-kuusela[at]imatra[dot]fi)