Kuva

Imatralle pohjustettiin kansainvälistä raideliikennettä

Tiedote
29.9.2017 19:38
Stora Enso painottaa elinkeinoelämän etuja. Rajavartiosto ei näe mitään estettä.

Imatra pitää kiinni tavoitteestaan saada Imatra-Svetogorsk –rautatie kansainväliseksi. Pohjustustyötä tehtiin perjantaina Valtionhotellissa järjestetyssä rautatieseminaarissa, jossa järjestäjinä olivat Imatran kaupunki ja Etelä-Karjalan liitto.

Seminaariin osallistui teollisuuden edustajia ja viranomaisia Venäjältä ja Suomesta. Seminaarissa teollisuuden edustajat painottivat rautatien kansainvälistämisen etuja maakunnan elinkeinoelämälle.

- Esimerkiksi pelkästään viime viikon ruuhkat Vainikkalassa aiheuttivat Stora Ensolle toimitusten viivytyksiä, maapalvelujen johtaja Timo Hatva Stora Ensolta kertoo.

Hatva painotti, että Vainikkalan raja-aseman ruuhkat ja henkilöliikenteen ennustettu kasvu ovat asioita, jotka nyt olisi aika ottaa vakavasti.

Uusi kansainvälinen rautatieyhteys mahdollistaisi junatoimitukset aina Kaukoitään asti. Se tarjoaisi myös uusia toimitusreittejä Baltian satamiin.

Imatran ja Svetogorskin rautatierajanylityspaikan status on odottanut jo 20 vuotta tilapäisenä lopullista sinettiä. Periaatesopimus kansainvälistämisestä Suomen ja Venäjän välillä tehtiin vuonna 1997.

Kaakkois-Suomen rajavartioston komentaja, rajavaltuutettu Ismo Kurki ei näe mitään syytä, miksi Imatra-Svetogorsk ei voisi toimia kansainvälisen rautatierajaliikenteen ylityspaikkana kuten Vartius-Lyttä ja Niirala-Värtsilä.

- Minulla on oikeus allekirjoittaa vaikka huomenna sopimus Imatra-Svetogorsk -rautatierajanylityspaikan kansainvälistämisestä, Kurki toteaa.

 

Kuva: Kuvassa seminaaritauolla Stora Enson maapalveluiden johtaja Timo Hatva (vas.), Imatran entinen kaupunginjohtaja Pertti Lintunen, Venäjän rautateiden henkilöliikennettä edustava Igor Leshchishin, Rosgranstroista Dmitrij Vanjtjkov, Imatran hallintojohtaja Kaisa Heino ja kaupunginjohtaja Rami Hasu.

 

Lisätietoja:

Imatran yhteysjohtaja Tea Laitimo klo 16-18 p. 0400 156 677.