Kuva
Heikki Laine

Imatra uudisti verkkosivunsa

Tiedote
21.12.2017 11:14
Uutta muun muassa kaupungin tiedotteiden ja sosiaalisen median uutisikkuna sekä tehokkaammat hakupalvelut.

Imatran kaupunki on avannut uudistetut verkkosivunsa imatra.fi –osoitteessa.

Sivut ovat aiempaa selkeämmät, hakujärjestelmä toimivampi ja yhteystiedot helpommin saatavilla. Toki tiistaina päivitys haittaa vielä hakutoimintoja.

Uutta on myös se, että etusivulla on Imatra-uutisikkuna, josta löytyvät kaikki kaupungin tuottamat tiedotejutut sekä sosiaalisen median julkaisut.

- Uutisikkuna on siitä nerokas ratkaisu, että se näyttää uutiset kaupungin tärkeimmistä uutiskanavista; verkkopalvelusta, Facebookista, Instagramista ja Youtubesta. Nekin, jotka eivät käytä sosiaalista mediaa, näkevät uutisikkunasta vilkkaat some-kanavamme.

- Painavin asia kerrotaan verkkouutisissa. Somesta taas välittyy kaupungin monipuolinen arkielämä, sanoo viestintäasiantuntija Heikki Laine.

Sivujen uudistaminen on vastaus kaupunkilaisten antamaan palautteeseen. Vanhoja sivuja moitittiin sekaviksi ja hankaliksi käyttää. Syksyllä tehdyn verkkokyselyn perusteella imatralaiset toivoivat erityisesti parempia hakupalveluja, selkeitä linkkejä matkailijoille ja yrityspalveluille.

Sivut julkaistiin tiistaina iltapäivän aikana. Ne eivät ole vielä täysin valmiit, vaan kehittämistyötä tehdään koko ajan. Työn alla ovat vielä esimerkiksi sivujen englannin ja venäjän kieliset versiot.

- Varmasti muutakin epätäydellistä laajalla sivustolla tulee vastaan, mutta verkkopalvelun kehittäminen on käynnissä koko ajan.

Jatkokehittämistä tehdään vuorovaikutuksessa käyttäjien ja kaupungin työntekijöiden kanssa. Sen vuoksi palaute on erittäin tärkeää. Palautetta voi antaa suoraan sähköpostilla viestintaatimatra.fi tai verkkosivujen alalaidassa olevalla palautelomakkeella.

Sivujen uudistaminen on tehty Imatran kaupungin ja Druid-yrityksen yhteistyönä. Projektivastuuta kaupungin puolelta on kantanut Heikki Laine.

- Viestintätiimi on kokonaisuudessaan urakoinut lyhyessä ajassa uudistuksen kasaan. Pisteet siitä tiimillemme, sillä näin merkittävä muutos ei ole onnistunut ilman venymistä, viestintäjohtaja Liisa Hupli-Oinonen.

Vuoden loppuun mennessä uusituvat myös Kulttuuritalo Virran verkkosivut Imatra Base Campin toimesta.

 

 

Mitä uutta?

  • Uutisikkuna, jossa kaupungin tiedotejutut ja sosiaalisen median julkaisut.
  • Parempi hakutoiminto.
  • Yhteystietojen haku uudistui.
  • Konserniyhtiö-sivu, joilla julkaistaan yhtiöhallitusten kokoustiedotteet, tilinpäätökset ja toimintakertomukset.
  • Koulu- ja päiväkotiverkoston uudistamiselle omat sivut, joilla muutosta seurataan.
  • Tapahtumakalenteri julkaisee myös järjestöjen tapahtumia.
  • Luottamushenkilöiden sidonnaisuudet aiempaa paremmin esillä.
  • Jatkossa sivuille tulee myös englannin ja venäjän kieliset versiot.
  • Etusivu selkeämpi, omat ponnahdusikkuna matkailijoille, yrittäjille sekä teatterin, Kulttuuritalo Virran, Imatra Base Campin ja Kehitysyhtiön asiakkaille.

 

Lisätietoja:

Viestintäasiantuntija Heikki Laine, p. 020 - 617 2321, heikki.laineatimatra.fi