Kuva
Suomen liput
Suomen itsenäisyyspäivää vietetään 6.12.

Kansallisessa veteraanipäivässä 27.4. tarjotaan hernerokkaa

Tiedote
16.4.2018 16:12
Tämän vuoden veteraanipäivän juhlapuheen pitää kaupunginjohtaja Rami Hasu. Perinteisen juhlan erikoisuuden järjestävät Imatran reserviläiset, jotka jakavat juhlan alussa hernerokkaa 400 ensimmäiselle.

Kansallisen veteraanipäivän juhla Imatralla järjestetään Kulttuuritalo Virrassa perjantaina 27.4.

Aiemmasta poiketen juhlan aluksi Kulttuuritalon pihalla on tarjolla hernekeittoa klo 11.00. Juhlaan saapuvien kahvitarjoilu alkaa klo 12.00. Kahvitarjoilun yhteydessä sotaveteraanit luovuttavat kaupungille esillepantavaksi Oiva Toikan suunnitteleman lasilinnun. Imatran sotaveteraanit saivat lasilinnun vuoden 2017 Itä-Länsi-ottelussa tasavallan presidentiltä.

Itse juhlan ohjelma noudattelee perinteitä. Juhlapuheen pitää kaupunginjohtaja Rami Hasu, Maija Vinho-Juutilainen lausuu runoja ja Vuoksen mieslaulajat esiintyvät yhdessä Imatran puhallinorkesterin kanssa.

Seppelpartion Imatran sankarihaudoille lähettää Seurakunta. Partiosta ottavat tänä vuonna vastuun Imatran reserviläiset, Reserviupseerikerho ja Etelä-Karjalan rauhanturvaajat. Heille vastuu siirtyy jo ikääntyneiltä veteraanijärjestöjen jäseniltä.

Imatran sotaveteraanit ry:n puheenjohtaja Lauri Aunola kehuu Raja- ja merivartiokoulua aktiivisesta osallistumisesta juhlan järjestelyihin. 

- Se on heille aika tärkeä asia ja se on hyvä. Nyt siirrytään jo perinneaikaan, kun veteraanijärjestöjen toiminta on menossa niin pieniin puihin.

Myös juhlaan tuloa suunnitteleva sotaveteraani, Veli Merenlahti (94v.), pitää reserviläisiä luontevina perinteen jatkajina, mutta toivoo myös muita järjestöjä mukaan vaalimaan veteraanien perintöä.

- Vähintään kerran vuodessa juhla on pidettävä.  On hyvä olla tällainen päivä juhlien joukossa ja kunnioittaa näin edesmenneitä.

Katso juhlan koko ohjelma tästä