Kuva
Luontokerholaisia metsässä
"Murkku ja mato tappelee"

Imatran kaupungin kesäkerho täydessä vauhdissa

Tiedote
6.6.2019 15:58
Pilottikokeilun jatkoa harkitaan kesän kokemusten pohjalta.

Vuoksenniskan koulukeskuksen pihamaalla parikymmenpäinen lapsijoukko on juuri saapunut metsäretkeltä.

—Kato, tokaisee Laura Nenonen ja ojentaa vasta tekemäänsä taideteosta.

Lapset kerääntyvät esittelemään tekeleitään. Laura kertoo valmistaneensa kesäkerhossa tikku-ukon, kerhokaveri Ronja Kekarainen lisää askarrelleensa käpylemmikkejä.

—Parasta kerhossa on metsässä oleminen. Ötököiden etsiminen on kaikista hauskinta, Laura kertoo.

—Tänään selvitimme rikosta, että kuka on varastanut oravan käpyvarastosta kävyn - se oli pupu, Ronja kuvailee päivän tapahtumia.

1.—2.-luokkalaisille koululaisille tarkoitettu luontoteemainen kerho kokoontuu kolmena päivänä viikossa kahden viikon ajan. Kerho-ohjaaja Anne Kuhanen Suomen Luonnonsuojeluliitosta kehuu kerholaisia:

—Tämä on huippuryhmä, lapset ovat todella aktiivisia ja motivoituneita luonnon tutkijoita. Ohjeet kuunnellaan tarkkaan ja joka päivä halutaan oppia uutta.

Tutkiminen ja oppiminen yhdistetään usein leikkeihin ja taiteeseen: joka kerhoaamuna alkupiirissä opetellaan yksi uusi villiyrtti. Koulun ympäristö on omiaan luonnossa seikkailuun. Kerhossa on tarkoitus viettää aikaa mahdollisimman paljon ulkona, säiden suinkin salliessa.

—Turvallisuus edellä toki mennään, Kuhanen lisää.

Seuraavien kahden viikon aikana järjestetään toinen, kielisuihkutukseen painottunut kerho. Vuoksenniskan koulukeskuksen apulaisrehtori Leila Riihisen mukaan tarve turvalliselle pienten koululaisten kesätoiminnalle on havaittu kouluyhteisössä.

—Tämä on pilottikokeilu, josta olemme saaneet huoltajilta valtavan hyvää palautetta, Riihinen kertoo tuoreesta toiminnasta.

Hakemuksia saapui enemmän kuin kerhopaikkoja onkaan: yhteensä lähes 70, kumpaankin kerhoon mahtuessa 20 osallistujaa. Kesäkerhotoiminnan jatkoa pohditaan kuluvan kesän kokemusten pohjalta. Toiminnan laajentuessa kerhot tulevat olemaan luultavasti maksullisia. Kokeilu on osoittanut, että koululaisten kesätoiminnalle on tarvetta, ja Vuoksenniskan kerhossa käykin lapsia esimerkiksi Imatrankoskelta asti.

Koululaisten jo keräillessä tavaroitaan kotimatkan kynnyksellä, kerhon ohjaaja Anne tiedustelee lapsilta:

—Onko meillä oikein mitään valitettavaa?

—Itikat! kajahtaa yksimielinen vastaus kuin yhdestä suusta.

 

Lisätiedot:

Vuoksenniskan koulukeskuksen apulaisrehtori Leila Riihinen, 0206175711, leila.riihinenatimatra.fi (leila[dot]riihinen[at]imatra[dot]fi)

Imatran kesäkerhot 2019

Luontokerho 3.-12.6. (ma-ke)

  • 20 kerholaista
  • Luonnon tutkimista
  • Leikkejä ja askartelua

Kielisuihkutus 17.-26.6. (ma-ke)

  • 20 kerholaista
  • Vuoksenniskan koulukeskus
  • Englannin alkeita