Kuva
Ukonniemi
Ukonniemi

Ukonniemen liikuntapaikat nimetään osin uusiksi

Tiedote
28.6.2019 16:38
Esimerkiksi Aviasport Areena on jatkossa Ukonniemi-areena.

 Imatran kaupunki yhdenmukaistaa Ukonniemen liikuntapaikkojen nimiä. Muutos tehdään, jotta alueen nimistö olisi selkeämpi ja markkinointi ulospäin tehokkaampaa.

─ Ajan saatossa paikat ovat saaneet erityylisiä nimiä. Ulkopaikkakuntalaiselle voi olla vaikea ymmärtää missä sijaitsee Karhumäen kenttä, kun kartassa alueen nimi on Ukonniemi, Imatra Base Campin toimitusjohtaja Jukka Aallikko toteaa.

Muutokselle on nyt oikea aika, kun uudistettu tekonurmi ja urheilukenttä otetaan virallisesti uudelleen käyttöön tänä kesänä. Myös Aviasport Areena on vaihtanut omistajaa, jolloin senkin osalta nimenvaihdos Ukonniemi-areenaksi on ajankohtainen.

Ulospäin alueita markkinoitaessa kaupunki liittää nimiin Imatran, esimerkiksi Imatran Ukonniemi-stadion. Paikallisesti nimi on Ukonniemi-stadion.

Uusista nimistä on keskusteltu lajien harrastajien kanssa. Esimerkiksi pumptrack –harrastuspaikkaa ylläpitää Imatran Urheilijoiden pyöräilyjaosto (MTB).

─ Paikkojen nimeämisessä on konsultoitu myös Kotimaisten kielten keskusta (Kotus). Nimet ovat Kotuksen linjausten mukaisia lukuun ottamatta Ukonniemen pumptrack, joka sekin on Kotuksen asiantuntijan mukaan oikeaoppisesti kirjoitettu englanninkielinen versio. Kielitoimiston suositus olisi suomenkielinen Ukonniemen pumppausrata, mutta se on lajin piirissä vieraampi versio eikä avaudu ulkomaalaisille, viestintäjohtaja Liisa Hupli-Oinonen kertoo.

Alueen nimikylttejä vaihdetaan vähitellen vastaamaan uutta nimistöä.

 

 Lisätietoja:

IBC:n toimitusjohtaja Jukka Aallikko, p. 020 617 7007, jukka.aallikko@imatrabasecamp.fi

Viestintäjohtaja Liisa Hupli-Oinonen, p. 020 6172400, liisa.hupli-oinonen@imatra.fi

 

Muokattu 1.7.2019 klo 15.12.

Ukonniemen alueen nimistöä

  • Imatran ensilumenlatu

  • Imatran jäähalli

  • Ukonniemen urheilukenttä (ent. Karhumäen yleisurheilukenttä)

  • Ukonniemen tekonurmi (ent. Karhumäen tekonurmi)
  • Ukonniemi-areena (ent. Aviasport Areena)
  • Ukonniemi-stadion
  • Ukonniemi pumptrack, voidaan toiminnasta käyttää nimeä Karhumäki pumptrack (ent. Karhumäen Pump Track)
  • Ukonniemen frisbeegolfrata (ent Karhumäki Disc Golf Park)