Kuva
Harjoitus tuo viranomaiset katukuvaan.
Harjoitus tuo viranomaiset katukuvaan.

Paikallispuolustusharjoitus näkyy ja kuuluu Imatralla keskiviikkona ja torstaina

Tiedote
3.3.2020 16:56
Katukuvassa sotilaita, muita viranomaisia, panssarivaunuja. Immolassa ammutaan paukkupatruunoilla. Helikopterit lentävät molempina päivinä.

Puolustusvoimat järjestää Karjalan prikaatin johdolla Imatralla 4- 5.3. paikallispuolustusharjoituksen nimeltä ”Etelä-Karjala 20”.

Harjoitus toteutetaan yhteistyössä eri viranomaisten ja yhteisöjen kanssa.

Harjoitusjoukot ovat Karjalan prikaatista ja Maasotakoulusta. Harjoitusjoukot liikkuvat alueen tiestöllä tela- ja pyöräajoneuvoilla.

Imatralla sotilasajoneuvot ja viranomaisten autot näkyvät keskiviikkona ja torstaina. Erityisen näkyvästi ja sotilasajoneuvot liikkuvat torstaina muun muassa Karjalantiellä, Imatrankoskentiellä, Pietarintiellä ja Aholantiellä.

Ääniä tuottavat myös helikopterit, joilla kaupungin ilmatilassa liikutaan molempina harjoituspäivinä erityisesti Immolan alueella.

Immolassa harjoitellaan myös muuta sotilaallista toimintaa.

- Harjoitusjoukot käyttävät harjoitusampumatarvikkeita eli paukkupatruunoita ja valaisuvälineitä. Valaisuvälineiden käyttö voi näkyä valkoisina valoina taivaalla, kertoo majuri Pekka Rytkölä Maasotakoulusta.

Panssaroitujen joukkojen liikkuessa erityinen varovaisuus on tarpeen. Harjoitusalue on merkitty sotaharjoituskyltein ja esimerkiksi Imatran keskustassa on sotilaita ohjaamassa liikennettä panssarivaunujen ajaessa keskustan läpi.

Imatralla harjoitellaan myös Eksote-johtoisesti valmiuskeskuksen perustamista urheilutalolla. Tämän vuoksi urheilutalo ja uimahalli ovat keskiviikkona suljettuina.

Harjoitukseen osallistuu keskiviikkona Kosken koulukeskuksen yläkoululaiset. He harjoittelevat evakuointia. Harjoitukseen eivät osallistu saman koulukeskuksen alakoululaiset eivätkä Itä-Suomen koulun oppilaat.

 

Lisätietoja ja mahdolliset haastattelupyynnöt: Karjalan prikaatin tiedotussihteeri Päivi Visuri, paivi.visuriatmil.fi (paivi[dot]visuri[at]mil[dot]fi)

Maasotakoulun tiedottaja Sari Pöyhönen, sari.poyhonenatmil.fi (sari[dot]poyhonen[at]mil[dot]fi).

Imatran kaupungin osalta: tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen, sami.turunenatimatra.fi (sami[dot]turunen[at]imatra[dot]fi)

 

Seuraa paikallispuolustusharjoitusta somessa: #paikallispuolustus #eteläkarjala20 #maavoimat #karpr

#maask