Kuva
Koronan vuoksi kaikkia kaupugin järjestämiä matkoja harkitaan tapuskohtaisesti.

Kaupunki seuraa ulkoministeriön ohjeita matkustussuositusten osalta

Tiedote
9.3.2020 16:15
Yksi koululaisten matka peruttiin, muita rajoituksia ei vielä ole.

Imatran kaupunki seuraa ulkoministeriön ohjeita matkustusohjeiden ja koronavirustilanteen osalta.

Kevään aikana kouluilla on erilaisia suunnitelmia koulutusvaihdosta ja luokkaretkistä. Näiden muualle Eurooppaan suuntautuvien opintomatkojen osalta tehdään tapauskohtaista harkintaa.

Jokainen matka mietitään erikseen. Nyt keskustelussa ovat maaliskuun lopulle suunnitellut matkat.  Tällä hetkellä emme vielä linjaa esimerkiksi toukokuun matkoja, koska tartuntatilanteen kehittymisestä ei ole tietoa, kansainvälisistä asioista vastaava yhteysjohtaja Tea Laitimo sanoo.

Viime kädessä ratkaisut matkojen toteuttamisesta tekevät rehtorit. He pohjaavat ratkaisunsa ulkoministeriön ja terveydenhuollon asiantuntijoiden suosituksiin.

Kaupunki ei linjaa matkoista, jotka eivät ole koulun järjestämiä, näitä ovat esimerkiksi vanhempaintoimikuntien organisoimat matkat.

Vanhemmilla on oikeus rajata oman lapsensa osallistumista matkoille.

Jos matka joudutaan perumaan koronan vuoksi, jo maksetut ennakkomaksut jäävät useimmiten palauttamatta. Matkanjärjestelyistä vastaavia kehotetaan neuvottelemaan mahdollisten ennakkomaksujen maksusta ja muista matkakuluista, vedoten koronavirustilanteen ennakoimattomuuteen.

Samaa harkintaa matkojen osalta käytetään jokaisen kaupunkiorganisaation työmatkan osalta. Kaupunki kannustaa etäpalaverien pitoon aina mahdollisuuksien mukaan. Kaikilla toteuttavilla matkoilla tulee noudattaa Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) antamia ohjeita.

Tällä hetkellä maakunnassa on Eksoten mukaan yksi todettu tartuntatapaus.

 

Lisätietoja:

Yhteysjohtaja Tea Laitimo Tea Laitimo, p. 020 617 2212, tea.laitimoatimatra.fi (tea[dot]laitimo[at]imatra[dot]fi)

 

Viranomaisten ajankohtaisia tiedotteita voi seurata verkossa

Terveydenhuollon ja ulkoministeriön ajankohtaiset ohjeistukset julkaistaan verkkosivulla. Maakunnallisesti ohjeistusten tiedottamisesta vastaa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote.

  1. Eksotesta neuvotaan seuraamaan Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) tiedottamista. Sosiaali- ja terveysministeriö sekä THL seuraavat aktiivisesti tilannetta ja tiedottavat tilanteen muuttuessa: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19
  2. THL julkaisee myös infektiouutisia, joista saa ajantasaista ja oikeaa tietoa koronaviruksesta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/infektio-ja-rokotusuutiset
  3. Matkustustiedotteiden päivittymistä voi seurata osoitteessa: https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o