Kuva
Kotitalousluokka sijaitsee koulukeskuksen vanhalla puolella.
Kotitalousluokka sijaitsee koulukeskuksen vanhalla puolella.

Vuoksenniskan koulukeskuksen kotitalousluokka korjataan

Tiedote
9.3.2020 17:08
Sisäilmatyröryhmä suosittaa opetuksen siirtämistä kosteusvaurion vuoksi.

Sisäilmatyöryhmä suosittaa, että Vuoksenniskan koulukeskuksen kotitalousluokka ja sen viereinen porraskäytävä otetaan pois käytöstä. Luokka otetaan pois käytöstä lähipäivinä, viimeistään ensi maanantaina. Tilat sijaitsevat Vuoksenniskan koulukeskuksen vanhassa, peruskorjatussa kiinteistössä.

─ Viime viikolla on jo alustavasti keskustelu koulun rehtoreiden kanssa, että kotitalousopetukselle on löydettävissä korvaavat tilat samasta koulukeskuksesta, tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen kertoo.

Syynä tilojen käyttökatkoon ovat ulkoseinän kohonneet kosteusarvot. Tarkemmissa tutkimuksissa muovimaton liimassa on havaittu kosteusvaurion aiheuttamia mikrobeja.

Ongelma johtuu ulkoseinän kastumisesta, ja nyt seinärakennetta avataan ja selvitetään mistä kostuminen on johtunut. Hulevesiselvitys ei paljastanut ongelman syytä.

Todennäköisesti kotitalousluokan käyttökatko kestää kevätlukukauden ajan. Oireilijoita ei tämän kotitalousluokan osalta ole ilmoitettu, mutta löydösten perusteella vaurion korjaaminen on välttämätöntä, jotta oireiluilta vältytään.

 

Lisätietoja:

Tila- ja turvallisuuspäällikkö, sisäilmatyöryhmän puheenjohtaja Sami Turunen, p. 020 617 4450, sami.turunenatimatra.fi (sami[dot]turunen[at]imatra[dot]fi)