Kuva
Juoksusuoran kohdalla, talon ulkopuolella on tehty kaivututkimuksia.
Juoksusuoran kohdalla, talon ulkopuolella on tehty kaivututkimuksia.

Urheilutalon painonnosto- ja kuntosalitilassa mikrobilöytö

Tiedote
12.3.2020 19:25
Sisäilmantyöryhmä saa lisätietoa keskiviikkona. Toimenpiteistä tiedotetaan ensi viikolla.

Urheilutalon painonnosto- ja kuntosalitila on tutkittu sisäilman osalta. Tiloista otettiin kaksi seinän sisästä näytettä poraamalla. Toisessa, Kostinpuiston puoleisessa ulkoseinän näytteessä oli laboratoriotutkimusten mukaan havaittavissa sädesientä ja muita kosteusvaurioindikaattoreita.

Sisäilmatyöryhmä on saanut tutkimusraportin. Ryhmä kokoontuu ensi viikon keskiviikkona ylimääräiseen kokoukseen kuulemaan tutkijan selvitykset ja toimenpide-ehdotukset. Näiden tietojen pohjalta sisäilmatyöryhmä tekee suosituksensa jatkotoimista.

Juoksusuoran seinäeriste märkä

Juoksusuora on edelleen käyttökiellossa mikrobilöydöksen vuoksi. Mikrobinäyte löytyi Vuoksen puoleiselta ulkoseinältä.

Juoksusuoralla on avattu parin viikon aikana seinärakenteita sisäpuolelta. Näissä tutkimuksissa on havaittu, että seinän villaeristekerros on märkä lattiapinnan alapuoliselta osalta.

Lisäksi talon ulkopuolelta, juoksusuoran kohdalta on kaivettu seinärakenteita esiin ongelmien määrittämiseksi tarkemmin. Myös juoksusuoran korjausvaihtoehdot ovat esillä sisäilmatyöryhmän kokouksessa ensi viikolla.

Yksi toimistotila on edelleen käyttökiellossa mikrobilöydöksen vuoksi.

Julkisten tilojen käyttäjät, kuten uimahallin ja urheilutalon, voivat olla yhteydessä ympäristötoimen terveysvalvontaan (terveysvalvontaatimatra.fi (terveysvalvonta[at]imatra[dot]fi)), mikäli kokevat tilojen aiheuttavan terveyshaittaa.

 

Lisätietoja:

Tilahallinta- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen, p. 020 617 4450, sami.turunenatimatra.fi (sami.turunen@imat)sami.turunenatimatra.fi (ra.fi)