Kuva
Mansikkala ilmasta
Mansikkala ilmasta

Kaupunginhallitus linjaa yrittäjien avustamisesta

Tiedote
2.4.2020 17:16
Myös pidemmän tähtäimen elinvoimahankkeita viedään suunnitellusti eteenpäin.

Maanantaina kokoustaan pitävä Imatran kaupunginhallitus käsittelee lisäpanostuksia, joilla tavoitellaan elinvoimaa. Tukitoimet kohdentuvat korona-aikaan ja kauemmas tulevaisuuteen.

Jo kaupungin talousarvioon tälle vuodelle tehtiin erillinen 400 000 euron varaus elinvoimapanostuksiin. Osa tämän summan käytöstä on linjattavana nyt.

Hätäapua ja rakennusurakoita

Kaupunginhallitukselle esitetään, että elinvoimabudjetista kohdennetaan rahaa yrittäjien esittämään hätäapukampanjaan, jolla paikallisiin elintarvikeliikkeisiin osoitetaan ruokaseteleitä imatralaisten yrittäjien ja muiden hätään joutuneiden perheille.

Lisäksi aikaistetaan Ukonniemen kuntoportaiden ja padelkentän rakentamista. Nämä hankkeet yhdessä muiden kaupungin tämän vuoden aikaistettujen ostojen kanssa antavat paikallisille yrittäjille lisää mahdollisuuksia tarjota ja tehdä kauppaa kaupungin kanssa.

Hätäapuun ja Ukonniemen aikaistettuihin rakennushankkeisiin kohdennetaan yhteensä noin 75 000 euroa.

Yrittäjät ovat ehdottaneet korona-ajalle myös ns. Limingan mallin mukaista tukea yhdestä kolmeen henkilöä työllistäviin mikroyrityksiin, joita koronakriisi rasittaa. Tuen suuruus olisi 500–1 000 euroa kuukaudessa yritystä kohden.

─Tämäkin ehdotus tuodaan kaupunginhallituksen keskusteltavaksi, vs. kaupunginjohtaja Kaisa Heino kertoo.

2000 euron tukikäsittelystä ripeä

Yksinyrittäjät voivat hakea valtion maksamaa tukea kunnilta koronavirustilanteessa. Tuen suuruus voi olla 2000 euroa ja sen on tarkoitettu juoksevien menojen kattamiseen korona-aikana.

Tuen hakemiseen ja käsittelyyn liittyvät tarkentuvat ohjeet selkiytynevät pian. Kuntaliitto on luvannut ohjeiden julkaisua omalta osaltaan vielä tämän viikon aikana. Kaupunki ja Imatran Seudun Kehitysyhtiö (Kehy) varautuvat vastaamaan ripeästi hakemuksiin.

─ Kaupunki on myös jo linjannut, että se on valmis myöntämään vuokrien ja muiden laskujen maksuaikojen pidennyksistä niiden yrittäjien kanssa, joille koronakriisi on aiheuttanut taloudellisia vaikeuksia. Kaupunki on myös sitoutunut maksamaan omat laskunsa yrittäjille välittömästi eikä odottamaan eräpäiviä, Heino kertoo.

Panostuksia Niskan ja keskustan kohentamiseksi

Kaupungin elinvoimaan panostetaan myös pidemmällä tähtäimellä.

─ On tehtävä töitä koko ajan myös tulevaisuuden eteen, Heino muistuttaa.

Elinvoimapotista ehdotetaan panostuksia Vuoksenniskan torin viihtyisyyden parantamiseen, Vuoksenniskalle rakennettavaan frisbeegolfradan laajennuksen rakentamiseen ja Imatrankosken kasvojen kohotukseen yhteensä 70 000 euroa. Tehtäväksi tulevat muun muassa Koskipuiston ja Inkerinaukion valaistusratkaisut.

Jo talousarviokäsittelyn yhteydessä on linjattu, että kevään 2020 aikana toteutetaan sekä kaupungin markkinointia että yritysten sijoittumista tukeva pilotointikampanja kärkenään Mioni yrityspuisto. Lisäksi kaupunginhallituksen elinvoimaseminaarissa linjattiin marraskuussa rantarakentamisen koemarkkinointikampanjan käynnistämisestä. Näihin kaikkiin kolmeen markkinointitoimenpiteisiin osoitetaan yhteensä 120 000 euroa.

Lisäksi elinvoimabudjetista on kohdennettu Rail2Future –hankkeelle 13 000 euroa. Tämä liittyy rautatieliikenteen kansainvälistämiseen.

 

Tutustu kaupunginhallituksen esityslistaan täältä. ( Mikäli listateksin kohdat eivät teknisten ongelmien vuoksi avaudu, kannattaa ladata sivulta pdf-versio)



Lisätietoja kaupunginhallituksen esityksestä:

Vs. kaupunginjohtaja Kaisa Heino, p. 020 6177284, kaisa.heinoatimatra.fi (kaisa[dot]heino[at]imatra[dot]fi)