Kuva
Nyt on tukea tarjolla, jos etäopetus vaikeutti oppimista.

Ministeriön koronatuella jokaiseen koulukeskukseen oma erityisopettaja

Tiedote
1.9.2020 18:04
Myös tukiopetusta voidaan antaa normaalia enemmän.

Imatran kaupunki on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä yhteensä 329 300 euroa koronatukea niin varhaiskasvatukseen kuin esi- ja perusopetukseen.

Tuki on tarkoitettu viime kevään poikkeusolojen ja etäopetuksen jälkihoitoon.

Summasta suurin osa eli 292 800 euroa on kohdennettu esi- ja perusopetukseen.

Tuki on aivan loistava asia. Käytämme avustuksen eskareiden ja alkuopetuksen oppilaiden tukemiseen. Palkkaamme tällä rahalla jokaiseen kolmeen koulukeskukseen erityisopettajan. Lisäksi jokaisella koulukeskuksella on mahdollisuus lisätä tuntimääriä esimerkiksi tukiopetukseen, jotta kevään etäopetusjakson oppimista haitanneet vaikutukset voidaan minimoida, opetuspalvelupäällikkö Minna Rovio sanoo.

Kolme erityisopettajan määräaikaista paikkaa on parhaillaan haettavissa. hakuaika päättyy 8.9. Valitut tullaan palkkaamaan tämän lukuvuoden ajaksi.

Avustajapalveluja myös varhaiskasvatukseen

Ministeriön koronatuesta varhaiskasvatuksen osuus on 36 000 euroa. Se käytetään varhaiskasvatuksen erityisopetuksen avustajapalvelujen lisäämiseen.

Päätöksen ministeriö teki koronatuesta heinäkuun lopussa. Jo kesäkuussa opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Imatralle 411 000 euroa esi- ja perusopetuksen ja 128000 euroa varhaiskasvatuksen tasa-arvoa edistäviin toimenpiteisiin ja laadun kehittämiseen.

 

Lisätietoja:

Opetuspalveluiden päällikkö Minna Rovio 020617 3404, minna.rovioatimatra.fi (minna[dot]rovio[at]imatra[dot]fi)

Varhaiskasvatuspalvelujen päällikkö Minna Leinonen, minna.leinonenatimtra.fi (minna[dot]leinonen[at]imatra[dot]fi),  p. 020 617 3515