Kuva
Imatra-päivänä palkitut
Viime vuonna Imatra-päivän palkitut. Myös tuo tilaisuus hoidettiin virtuaalisesti.

Imatra-päivänä jaettavien tunnustusten saajat

Tiedote
5.9.2020 13:21
Imatra-mitali Jani Valkeapäälle

Imatra-päivä peruttiin tältä vuodelta mutta päivään kuuluvien Imatra-mitalin ja kaupungin tunnusten jako järjestettiin virtuaalisesti Teatteri Imatrassa lauantaina 5.9.

Imatra-mitali myönnettiin IPV:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapäälle, joka on viime vuosien aikana tullut tunnetuksi mitä mielikuvituksellisimmasta ideoista. Kesällä on pesäpallon ohella hiihdetty, menty pelaamaan pesäpalloa Espanjaan ja mäkihyppyäkin piti kokeilla mutta tänä kesänä korona sotki suunnitelma. Jani Valkeapää on omalla toiminnallaan vienyt IPV:tä ja Imatraa maailmalle ja ollut luomassa kuvaa ketterästä ja ennakkoluulottomasta kaupungista.

Myönteisen Imatra-kuvan levittäjän palkinnon saivat Heini ja Johannes Vesterinen perheineen. Vesterisen perhe, Heini, Johannes ja lapset Vilkku, Vuokko ja Veikka, on ilahduttanut viime keväästä saakka imatralaisia pihamuusikkoina ympäri kaupunkia. Vesteriset ovat tuoneet iloa monelle imatralaiselle ja päässeet toiminnallaan myös valtakunnan tiedotusvälineisiin positiivisina imatralaisina. 

Osallistu ja vaikuta - palkitut

Imatra-päivänä on muutaman vuoden ajan jaettu Osallistu- ja vaikuta – palkinto, jonka saivat tänä vuonna Pekka Sarkanen ja Harjulan talli/ Katri ja Veli-Matti Kemppinen

Katri ja Veli-Matti Kemppinen eli Harjulan talli Teppanalassa. 
Harjulan talli tuo maaseudun tehtaan viereen ja tallille kaikki lapset ovat tervetulleita. Tallin perustamisen alusta asti tallilla on kiusaaminen ollut kielletty ja siksi siellä lapset ovat viihtyneet. Kemppiset ovat omalta osaltaan olleet kasvattamassa tallilla käyneitä lapsia ja luoneet heille turvallisen ympäristön harrastaa. 

Pekka Sarkanen on monessa mukana, Itä-Siitolan kyläyhdistyksen aktiivina hän ollut mukana kehittämässä kaupunginosansa viihtyvyyttä, josta myös kaikki muut imatralaiset saavat nauttia Vuoksen lenkkiä kiertäessään. Sarkanen on aktiivisesti osallistunut myös Imatranajojen järjestelyihin yhdistyksen kanssa. 

Hän on ollut järjestämässä erilaisia jumppia ja kuntotapahtumia senioreille ja saanut näin heidät aktivoitumaan ja huolehtimaan kunnostaan. Sarkanen on myös Imatran Lapinkävijöitten aktiivinen puheenjohtaja. 

Aktiivisena luonnonsuojelijana Pekka Sarkanen on viime aikoina profiloitunut norpan suojelijana ja tuli tunnetuksi norpanpoikasen pelastamisesta hoitamalla sitä kesämökillään ja saaden palautettua se luontoon takaisin. 

Samassa tilaisuudessa Imatran Nuorkauppakamari valitsi uudeksi Imatran Inkeriksi Sanna Ilosen.