Kuva
Työkone, taustalla Mansikkalan päiväkotirakennus.
Mansikkalan päiväkodin purkaminen on käynnistynyt.

Vanhojen rakennusten purkutyöt on aloitettu

Tiedote
30.9.2020 15:44
Mansikkalan päiväkodin, Tainiotalon sekä Tainionkosken koulun vanhan viipalerakennuksen purkaminen on alkanut. Havurinne 1 sekä Kukkurilan entinen vanhainkoti puretaan myöhemmin syksyllä.

Mansikkalan päiväkodin, Tainiotalon sekä niin sanotun Tainionkosken vanhan viipalekoulun purkutyöt ovat käynnistyneet. Purkaminen aloitettiin syyskuun lopulla.

Mansikkalan päiväkotirakennuksen purkutyöt saadaan valmiiksi marraskuun loppuun mennessä.

­–Tainiotalon ja viipalerakennuksen purkaminen on isompi työ, mutta valmista pitäisi tulla tämän vuoden puolella, Pasi Huoponen Mitra Imatran Rakennuttaja Oy:stä kertoo.

Tainionkosken entisen koulun alueelle jää muutama vuosi sitten rakennettu ruokalarakennus sekä vanha, 1930-luvulla rakennettu koulurakennus, joka toimii nykyään Taiteiden talona.

Tainiotalossa toiminut työväenopisto on siirtänyt toimintansa muihin tiloihin. Myös Mansikkalan päiväkodin lapset ovat kesän aikana siirtyneet muihin päiväkoteihin sekä Mansikkalan uuteen koulukeskukseen.

Havurinne 1 ja Kukkurilan entinen vanhainkoti puretaan myös

Purkulistalla on myös Vuoksenniskalla sijaitseva Havurinne 1, jonka purkaminen aloitetaan lokakuussa. Attendon omistama entinen vanhainkoti Kukkurila puretaan niin ikään syksyn aikana. Kukkurilan purkutyöt aloitetaan lähipäivinä.

Purettavien rakennusten listalla on lisäksi Kielorinne Karhumäellä.

–Sen purkaminen kuitenkin lykkääntyy, sillä rakennuksessa kulkee kaapeleita, jotka täytyy ensin siirtää pois, Huoponen toteaa.

 

Lisätietoja:

Pasi Huoponen, Mitra Imatran Rakennuttaja Oy, p. 05 235 2826, pasi.huoponenatmitra.fi (pasi[dot]huoponen[at]mitra[dot]fi).