Kuva
Kaksi miestä pimeässä. Miehillä on käsissään valosoihtuja.
Perjantaina Koskenpartaalla nähdään muun muassa valoshow.

Imatran valoviikot avataan perjantaina 6.11. Hämärän Helmiä -tapahtumassa

Tiedote
3.11.2020 17:17
Valoteokset ovat esillä kolme viikkoa. Perjantain avajaisten kunniaksi paikallisliikenteen bussit ovat päivän ajan ilmaisia.

Imatran valoviikot tuo valoa pimeän marraskuun keskelle. Valoviikkojen myötä eri puolille Imatrankoskea ja myös muualle Imatralle rakennetaan valoteoksia.

Valotaidetta tehdään muun muassa yritysten ja tyhjien liikehuoneistojen ikkunoihin sekä Koskipuistoon. Imatrankosken lisäksi teoksia nousee myös muualle Imatralle, esimerkiksi kaupunkilaisten omille pihoille.

–Tiistaihin mennessä meille oli ilmoittautunut 15 teosta Imatrankoskella, ja lisäksi muutamia muualta Imatralta. Jos joku vielä kiinnostuu, mukaan ehtii ilmoittautua torstai-iltaan saakka, Imatran kaupunkikeskusta ry Imitsin toiminnanjohtaja Mervi Leinonen kertoo.

Teoksia ovat ilmoittautuneet rakentamaan esimerkiksi koululuokat, työporukat sekä yksittäiset henkilöt. Ohjeet ilmoittautumiseen löytyvät Imitsin internetsivuilta.

Perjantain avajaisissa tulishow, paikallisliikenne maksutonta

Valoteokset julkistetaan avajaisissa perjantaina 6.11. Hämärän Helmiä -tapahtumassa. Tapahtuma alkaa Koskenpartaalla klo 17.

Teokset kootaan kartalle, joka julkaistaan muun muassa Imitsin kotisivuilla, Uutisvuoksessa sekä Cafe Julian sisäänkäynnin vieressä olevalla ilmoitustaululla.

–Avajaisissa on muutakin ohjelmaa, esimerkiksi todella hieno tulishow. Keskustan liikkeissä on hyviä tarjouksia erityisesti illalla, Leinonen vinkkaa.

Imatran paikallisliikenne on perjantaina maksutonta.

Valoteokset ovat esillä kolme viikkoa, ja niitä voi käydä ihastelemassa silloin kun itselle sopii.

Yleisö voi äänestää hienointa teosta ja äänestäjien kesken arvotaan tuotelahjakortti. Voittajateos sekä lahjakortin voittaja julkistetaan jouluisessa shoppailutapahtumassa Koskenpartaalla lauantaina 19.12.

Hämärän Helmet -tapahtumaan osallistutaan ainoastaan terveinä. Tapahtumassa on maskisuositus ja hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Maskin käyttö on suositeltavaa myös bussilla matkustettaessa.

Valoviikot järjestää Imitsi yhteistyössä Imatran kaupungin ja kesäyliopiston kanssa. Perjantain avajaiset ovat osa marraskuun shoppailupäivää. Shoppailupäivän rahoittaa MOKRA-hanke.

 

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Mervi Leinonen, Imitsi, 040 550 33 27, infoatimitsi.fi (info[at]imitsi[dot]fi)
Imitsin internetsivut: https://www.imitsi.fi/
Imatran paikallisliikenne: https://www.imatra.fi/joukkoliikenne