Kuva
Viidakkokirja

Koronavuosi painoi Teatteri Imatran katsojamäärän alas

Tiedote
21.12.2020 14:20
Teatterin näytöksissä kävi tänä vuonna 4908 henkilöä. Vuoden aikana peruttiin useita näytöksiä ja syksyllä katsomoon sai ottaa puolet normaalista katsojamäärästä.

Vuosi 2020 oli Teatteri Imatralle vaikea. Katsojia teatterissa kävi vuoden aikana 4908. Määrä on lähihistorian pienin.

Teatteri joutui perumaan suuren määrän näytöksiä koronarajoitusten takia. Näytöksiä peruttiin niin keväällä kuin syksyllä. Syksyllä näytöksien katsojamääriä rajoitettiin lisäksi niin, että katsomoon voitiin ottaa enintään 50 % täydestä määrästä.

–Olen erittäin pettynyt tähän vuoteen ja järkyttynyt koronan aiheuttamasta suuresta vahingosta. Korona on koskettanut teattereita kaikkialla Suomessa, pandemian takia on peruutettu yhteensä yli 1000 esitystä. Olen kuitenkin iloinen siitä, että opetus- ja kulttuuriministeriö on tukenut valtionosuusteattereita kahdella avustuksella. Se osoittaa kulttuurilaitosten tärkeyden niin hyvinvointia kuin mielenterveyttäkin lisäävänä elementtinä, teatterinjohtaja Timo Rissanen sanoo.

Viidakkokirjan alkukausi oli hyvä, Pokka pitää siirrettiin ensi kesään

Keväällä 2020 ohjelmistossa ollut Viidakkokirja-musikaali keräsi 2564 katsojaa. Musikaali ehdittiin esittää 14 kertaa, loput 20 näytöstä jouduttiin perumaan.

– Olen katsojamäärään kuitenkin tyytyväinen, sillä alkukauden esitykset olivat lähestulkoon loppuunmyytyjä, Rissanen kertoo.

Keväällä ennen teattereiden sulkua ehdittiin järjestää myös Tähtihaastattelussa Tommi Korpela, jonka näki 194 henkilöä.

Syksyllä teatterissa esitettiin kaksi näytelmää: Kultalampi ja 39 askelta. Kultalammen kävi katsomassa 1205 katsojaa ja 39 askeleen näki 945 henkilöä. Esityskausi jäi kesken: molempien näytelmien kuusi viimeistä näytöstä jouduttiin perumaan. Lisäksi toteutuneisiin näytöksiin voitiin myydä lippuja vain puolet maksimimäärästä.

Kesällä oli lisäksi tarkoitus esittää Pokka pitää –komedia. Sen näytökset siirrettiin esitettäväksi ensi kesänä.

 

Lisätietoja:

Teatterinjohtaja Timo Rissanen, 020 617 6645, timo.rissanenatimatra.fi (timo[dot]rissanen[at]imatra[dot]fi)