Kuva
Saunalautta rantavedessä.
Saunalautalle vuokrataan laituri Lammassaarentien kääntöpaikan lähettyviltä.

Uudenlaista yritystoimintaa satamaan

Tiedote
9.2.2021 21:26
Karavaanarialue ja uusi saunalautta saivat poikkeamisluvat.

Imatran kaupunkikehityslautakunta myönsi poikkeamisluvan uudelle karavaanarialueelle tänään tiistaina 9.2.

Ruokolahden Leijona Oy saa luvan poiketa asemakaavassa esitetystä käyttötarkoituksesta ja perustaa karavaanarialueen Lammassaareen, lähelle Kolme Ankkuria -kahvilaa.

Venemestarinkuja 2 – tontille tuleva karavaanarialue on reilu 4000 neliön suuruinen ja sen läpi on kulkuväylä veneiden talvisäilytysalueelle.

Karavaanarialueelle on suunniteltu 15 sähköllä varustettua ja 15 sähkötöntä paikkaa loma-asuntoautoille. Majoittujien vastaanottopalvelut ja pesutilat sijaitsevat Kolmessa Ankkurissa.

Karavaanarialueelle on haettava vielä poikkeamispäätöstä vastaava toimenpidelupa.

Saunalautta toinen aloittaja

Niin ikään poikkeamisluvan sai Imatran venesatamaan sijoittuva saunalautta. JL-Piipariset Oy vuokraa New Port Imatra Oy:ltä laituripaikan Lammassaarentien kääntöpaikan viereiseltä ranta-alueelta saunalauttaa varten.

Yrityksen tarkoituksena on tarjota asiakkaille muun muassa erilaisia risteilypaketteja.

On hienoa, että sataman alueelle tulee uudenlaista yritystoimintaa. Molemmat uudet avaukset eli saunalautta ja karavaanarialue monipuolistavat sataman palveluja ja vastaavat kysyntään. Jo viime kesänä oli nähtävissä, että karavaanareita yöpyi satamassa, kaupungininsinööri Päivi Ala-Vannesluoma toteaa.

Molemmat yritykset ovat ilmoittaneet aloittavansa toimintansa heti ensi kesänä.

Lue kaupunkikehityslautakunnan 9.2. pidetyn kokouksen tiedote täältä.

 

Lisätietoja:

Kaupungininsinööri Päivi Ala-Vannesluoma, puh. 020 617 4418, paivi.ala-vannesluomaatimatra.fi (paivi[dot]ala-vannesluoma[at]imatra[dot]fi)