Kuva
Mioni-yrityspuiston logo.
Mioni-yrityspuisto.

Imatran ja Lappeenrannan alueille kehitetään vihreän sähköistämisen ekosysteemiä

Tiedote
11.2.2021 11:23
Imatralla tavoite on kehittää Mioni-yrityspuistoa ja luoda sinne uusia työpaikkoja.

Imatran ja Lappeenrannan kaupungit ovat solmineet valtion kanssa innovaatiotoimintaa vahvistavan ekosysteemisopimuksen. Sopimuksen visiona on tehdä Suomesta sekä Imatran ja Lappeenrannan seudusta vihreän sähköistämisen innovaatiokeskittymä.

Tavoitteena on vahvistaa vetovoimaisten osaamiskeskittymien ja innovaatioympäristöjen rakentumista alueelle. Imatralle sopimuksessa on asetettu tavoitteita Mioni Industrial Parkiin liittyen.

-Puistosta rakentuu Suomen ensimmäinen hiilineutraali yrityspuisto. Siitä on tarkoitus kehittää vihreän sähkön toimintaympäristö, jonne tavoitellaan sopimuksen voimassaoloaikana syntyväksi merkittävä määrä uusia työpaikkoja, apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino sanoo.

Imatra ja Lappeenranta tekevät innovaatiotyössä yhteistyötä LUT-yliopiston kanssa.

Ekosysteemisopimuksen alueellisessa johtoryhmässä toimivat Imatralta Heino sekä Kehyn toimitusjohtaja Antti Oravuo. Johtoryhmän puheenjohtajina toimivat Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva sekä LUT-yliopiston rehtori Juha-Matti Saksa. Mukana ovat myös edustajat muun muassa UPM:ltä, Danfoss Editronilta sekä Yaskawalta.

Valtio on solminut sopimuksia 16 kaupungin tai kaupunkiseudun kanssa. Sopimukset ovat osa hallituksen toimia, joilla Suomesta halutaan luoda vuoteen 2030 mennessä maailman toimivin kokeilu- ja innovaatioympäristö.

Sopimukset ovat voimassa 31.12.2027 saakka ja niitä rahoitetaan Euroopan unionin kestävän kaupunkikehittämisen rahoituksella vuosina 2021-2027.

 

Lisätietoja:

Apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino, kaisa.heinoatimatra.fi (kaisa[dot]heino[at]imatra[dot]fi) , 020 617 2206
TEMin verkkosivut: 
Valtion ja kaupunkien sopimusyhteistyöllä vauhditetaan vähähiilisiä, digitaalisia ja hyvinvointia edistäviä innovaatioita