Kuva
Tiehöylä, jossa aurauslevy paikallaan.
Tiehöylä auraustöissä

Lumisateet työllistävät nyt aurakuskeja

Tiedote
22.2.2021 16:59
Auraaminen on nyt tavallista hitaampaa, koska lunta on paljon. Työnjohtaja Hannu Varjus toivoo kaupunkilaisilta ymmärrystä.

Viime yönä sataneita lumia aurataan vielä asuntokaduilta, pääväylät, pyörätiet ja kokoojakadut on saatu aurattua. 

– Urakoitsijoista riippuen tilanne vaihtelee. Asuntokaduista mahdollisesti saattaa jäädä jotain vielä huomiselle. Kuskien pitää kuitenkin päästä välillä lepäämään. Toivotaan imatralaisilta veronmaksajilta ymmärtäväisyyttä, Imatran kiinteistö- ja Aluepalvelu Oy:n työnjohtaja Jarmo Varjus sanoo.

Varjuksen mukaan nyt yritetään tehdä tilaa myös tiistai-iltana odotettavissa olevan myräkän lumille. Koneet joutuvat koville lumen paljouden vuoksi.

– Auraaminen on nyt puolta hitaampaa kuin tavallisesti. Kone ei jaksa ajaa samaa vauhtia, kun lunta on näin paljon. 

Sunnuntaina satoi noin 20 senttiä lunta ja tiistai-illan ja yön aikana on odotettavissa samanlaisia sademääriä.

– Tiistai-illan sade on niin kova, että voi mennä torstaille että saadaan kaikki auki, Varjus toteaa.

Runsaiden lumisateiden aikana liikenneväylät pidetään liikennöitävässä kunnossa, väylät levennetään ja lumia ajetaan pois lumisateiden loputtua.

Lisätietoja: Työnjohtaja Jarmo Varjus, Imatran kiinteistö- ja Aluepalvelu Oy, jarmo.varjusatimatrankipa.fi (jarmo[dot]varjus[at]imatrankipa[dot]fi).

Tiedustelut aurauksista

Aurauksia koskevat kiireettömät työpyynnöt tehdään kaupungin asiakaspalvelun kautta asiakaspalveluatimatra.fi (asiakaspalvelu[at]imatra[dot]fi) tai puh. 020 – 617 2253
Päivystys kiireellisissä hätätapauksissa p 05 813 6630