Kuva
Pesukoneita koneiden luukut auki.
Lappeenranta omisti yhtiöstä 1 131 osaketta, Eksote 535 osaketta ja Imatra 105 osaketta.

Etelä-Karjalan Pesula myydään Comfortalle

Tiedote
10.3.2021 12:05
"Imatran kaupunki ostaa pesulapalveluja vain vähän eikä omistajuudelle ole strategisia perusteita."

Lappeenranta, Imatra, Taipalsaari ja Eksote myyvät Etelä-Karjalan Pesula Oy:n osakkeensa Comforta Oy:lle, joka ostaa osakkeet yli kahden miljoonan euron velattomaan kauppahintaan. Ostajataho aloittaa pesulatoiminnan palveluntuottajana ja samalla kuntien ja Eksoten tekstiilihuollon yhteistyökumppanina. Kaupan on tarkoitus toteutua kevään 2021 aikana.

Etelä-Karjalan Pesula Oy on Lappeenrannassa vuonna 1953 perustettu tekstiilipalveluyritys, joka toimii Etelä-Karjalan, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen talousalueilla. Se tuottaa pesula- ja tekstiilihuoltopalveluja kuntaorganisaatioille, yrityksille ja yhteisöille sekä terveydenhuollon ja teollisuuden tarpeisiin. Yritys eriytettiin 1.7.2019 Saimaan Tukipalvelut Oy:stä omaksi yhtiökseen.

Lappeenranta omisti yhtiöstä 1 131 osaketta, Eksote 535 osaketta ja Imatra 105 osaketta. Taipalsaari oli mukana yhtiössä yhden osakkeen omistajuudella.

Lappeenrannan kaupunginsihteeri Tuomo Sallisen mukaan yhtiön liiketoiminta on ollut kannattavaa ja toiminut muiltakin osin hyvin, mutta hankintalain ulosmyyntirajoitukset ovat rajoittaneet toimintaa ja olisivat jatkossakin tulleet rajoittamaan kuntien omistuksessa yhtiön kehittämistä.

- Kaupan ja omistajavaihdoksen myötä nämä ulosmyyntirajoitukset poistuvat ja toimintaa on mahdollista kehittää vapaammin. Lappeenrannan näkökulmasta yhtiön myynti tuli ajankohtaiseksi myös sen vuoksi, että kaupunki käytti yhtiön palveluja hyvin vähän omistajaosuuteemme nähden, Sallinen sanoo.

- Myös Imatran kaupunki ostaa pesulapalveluja vain vähän eikä omistajuudelle ole strategisia perusteita, Imatran apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino toteaa.

- Saatu kauppahinta auttaa osaltaan tasapainottamaan talouttamme, Eksoten hallintojohtaja Vesa Reponen kertoo.

Omistajatahot kilpailuttivat osakekannan kaupan sekä omistajien ja yhtiön välisen tekstiilihuoltotoiminnan monitahoisen kokonaisuuden sekamuotoisena sopimuksena.

Tuomo Sallinen kertoo, että Comforta Oy valittiin tarjouskilpailun voittajaksi tarjoamansa kauppahinnan sekä esittämänsä kehittämissuunnitelman ja työllistämissuunnitelmiensa ansiosta.

- He muun muassa sitoutuivat jatkamaan toimintaa nykyisissä toimitiloissa ja työllistämään työttömiä työnhakijoita tarjouspyynnössä esittämiemme ehtojen mukaisesti, Sallinen taustoittaa.

- Kaupan myötä pesulan resurssit saadaan paremmin hyödynnettyä työllisyyttä edistävällä tavalla ja toimintoja kehitettyä, Taipalsaaren kunnanjohtaja Kari Kuuramaa jatkaa.

Vesa Reposen mukaan Lindström group -konserniin kuuluva Comforta Oy takaa Eksotelle laadukkaan tekstiilihuollon ja vakaan hintatason myös tulevaisuudessa.

- Lisäksi kehittämissuunnitelmassaan yhtiö sitoutuu laitekannan investointeihin tulevina vuosina.

 

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupunki:
Kaupunginsihteeri Tuomo Sallinen
puh. 040 624 1422, tuomo.sallinen(at)lappeenranta.fi

Eksote:
Hallintojohtaja Vesa Reponen
puh. 040 015 1107, vesa.reponen(at)eksote.fi

Imatran kaupunki:
Apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino,
puh. 020 617 2206, kaisa.heino(at)imatra.fi

Taipalsaaren kunta:
Kunnanjohtaja Kari Kuuramaa
puh. 040 141 7758, kari.kuuramaa(at)taipalsaari.fi