Tervetuloa kansallisihmettä ihailemaan.

Koski kuohuu 24.5.-9.7.

Tiedote
18.5.2021 19:38
Näytökset jatkavat kuohuntaa 10.7. mikäli koronatilanne sen sallii.

Fortumin vesivoimalaitoksen korjaustöiden vuoksi vettä juoksutetaan Imatrankoskessa 24.5.–9.7.2021. Alkukesän jatkuva juoksutus johtuu korjaustöistä, joita Fortum tekee voimalaitoksen alapuolella.

Fortumilla on meneillään nelivuotinen projekti, jonka aikana voimalaitoksen alapuolella tehdään korjaustöitä sukeltamalla.

- Korjaustyöt vaativat virtauksen pienentämistä voimalaitoksella, kun sukeltajat ovat vedessä. Tuolloin vettä tarvitsee ohijuoksuttaa, Asset Manager Erkki Luukkonen Fortumilta kertoo.

Veden juoksuttaminen on päivittäistä ja sitä tehdään aamusta iltaan korjaustöiden ajan. Varsinaiset kaupungin koskinäytökset alkavat koronatilanteen salliessa lauantaina 10.7.2021.

 

Lisätietoja:
Erkki Luukkonen, Asset Manager, erkki.luukkonenatfortum.com (erkki[dot]luukkonen[at]fortum[dot]com), +358 40 504 2727

Taustatietoa

 

  • Imatran voimalaitos on Suomen suurin vesivoimalaitos ja suurin uusiutuvan energian tuottaja. Voimalaitoksen tuotantoteho on 192 megawattia ja se tuottaa puhdasta, uusiutuvaa energiaa yhden terawattitunnin vuodessa.
  • Vesivoima on tärkeä osa muutoksessa kohti puhtaampaa tulevaisuutta, sillä vesivoima ei tuota merkittävästi haitallisia hiilidioksidipäästöjä pohjoisilla leveysasteillamme.