Kuva
Iso koulurakennus ilmasta
Mansikkalan koulukeskus

Imatran yhteislukion keskiarvoraja nousi

Tiedote
18.6.2021 14:21
Uuden oppivelvollisuuslain vuoksi yseillä oli ensimmäistä kertaa velvollisuus hakea opiskelupaikkaa.

Kevään 2021 yhteisvalinnan esityksen mukaan Imatran yhteislukioon hyväksytään 120 uutta opiskelijaa. Aloituspaikkoja on 120. Ensisijaisia hakijoita oli yhteensä 112, joista 107 valitaan. Heidän lisäkseen on 13 opiskelijaa, jotka tulevat valituksi yhteishaun 2. tai 3. sijalla. Alin hyväksytty keskiarvo on 7,31, joka on hieman korkeampi kuin syksyllä 2021.

Aloittavia opiskelijoita on saman verran kuin vuosi sitten ja tässä vaiheessa aloituspaikkoja ei ole vapaana. Opiskelupaikka pitää ottaa Imatralla vastaan juhannukseen mennessä ja jos kaikki ei ota paikkaa vastaan, niin silloin niitä saattaa vapautua. Mahdollisia vapaita paikkoja voi tiedustella juhannuksen jälkeen kesäkuun loppuun saakka ja elokuun alusta alkaen suoraan rehtorilta. Aloittavien opiskelijoiden määrä vastaa ennustetta ja olemme siihen tyytyväisiä, sanoo lukion rehtori Mika Strömberg.

Imatralla ja Lappeenrannassa toimivan Etelä-Karjalan IB-lukioon valitaan yhteisvalinnan esityksen ja harkinnanvaraisen valinnan jälkeen 36 aloittavaa opiskelijaa. Heistä 12 aloittaa pre-vuoden Imatralla ja 24 Lappeenrannassa.

Itä-Suomen suomalais-venäläisen koulun lukion Imatran yksikköön valitaan 5 uutta opiskelijaa. He opiskelevat Imatran yhteislukion perusryhmissä.

Opiskelu alkaa 11.8.

Tänä keväänä jokaisella yhdeksäsluokkalaisella oli uuden oppivelvollisuuslain vuoksi ensimmäistä kertaa velvollisuus hakea opiskelupaikkaa. Toista astetta koskeva oppivelvollisuuden laajeneminen ja lukion uusi opetussuunnitelma astuvat voimaan elokuun alussa.

Tietosuojan vuoksi emme julkaise valittujen nimiä koulun kotisivuilla, ulko-ovessa tai lehdissä. Valitut saavat tiedon sähköpostitse Opintopolku-palvelusta ja kirjeitse koululta. Uusi lukuvuosi 2021-2022 alkaa aloittavien opiskelijoiden osalta keskiviikkona 11.8.2021 klo 9.00.

 

Lisätietoja:

Lukion rehtori Mika Strömberg, 020-617 5709, mika.strombergatimatra.fi (mika[dot]stromberg[at]imatra[dot]fi)

IB-koordinaattori Marketta Kolehmainen, 020-617 5712, marketta.kolehmainenatimatra.fi (marketta[dot]kolehmainen[at]imatra[dot]fi)