Kuva
Mies seinää vasten, nainen oven suussa.
Pokka pitää Imatran kesäteatterissa kesällä 2021.

Pokka Pitää –komedian ensi-iltaa vietetään huomenna Imatran kesäteatterissa

Tiedote
28.6.2021 14:41
Teatteri Imatra pääsee tarjoamaan odotettua elävää teatteria yli puolen vuoden esityskatkon jälkeen. Näytelmälle on ollut suurta kysyntää ja lippukauppa on kiihtynyt entisestään.  Lippuja on varattu ja myyty ennakkoon jo miltei 4000 kappaletta.

Imatran kesäteatterissa naurattaa tänä kesänä televisiosta tuttu englantilaisrouva Hyacinth Bucket. Rouva Bucketin ja hänen lähipiirinsä edesottamuksia seurataan riemukkaassa Pokka Pitää -komediassa koko kesän ajan. 

Näytelmän ensi-iltaa vietetään kesäteatterin lavalla huomenna tiistaina. 

Koronarajoitusten takia Teatteri Imatrassa ei ole ollut näytöksiä tänä vuonna ollenkaan. Kesäteatterissa on näytelty edellisen kerran kaksi vuotta sitten.

–Olen suorastaan riemuissani, että vihdoinkin ja viimein saamme tarjoiltua teatteria yleisölle tämän pitkän pimeän kauden jälkeen. Teatterilla on vain yksi ja ainut tarkoitus: tarjota elävää kulttuuria ja elämyksiä esitysten muodossa katsojille. Tämän vuoksi Pokka pitää -komedialla on aivan erityinen tehtävä tänä kesänä, sanoo näytelmän ohjaaja, teatterinjohtaja Timo Rissanen.

Elävää teatteria ovat odottaneet myös katsojat, ja nyt katsojien toiveisiin vastataan. Katsomon paikkaluku saatiin nostettua turvavälit säilyttäen neljään sataan. Silti 550-paikkaiseen katsomoon jää vielä selkeästi väljyyttä.  

Yönäytös heinäkuussa, kausi päättyy elokuussa

Kesäteatterin lavalla tarina alkaa, kun Hyacinth saa selville, että hänen naapurinsa Emmet on alkanut vetää näytelmäkerhoa, ja yksi mielenkiintoisista rooleista olisi vapaana. Hyacinth pitää itseään rooliin täydellisenä, mutta Emmet ei ole Hyacinthin roolista innoistaan. 

Myös Hyacinthin sisarukset pistävät lusikkansa soppaan. Lopulta päivä muodostuu kaaokseksi, mutta julkisivu pidetään tietenkin kunnossa viimeiseen saakka.

Hyacinth Bucketin roolissa nähdään Kumman Kaa –sarjassa ihastuttanut Minna Koskela. Muissa rooleissa vierailevat Sauli Suonpää, Satu Paavola, Kirsi Nurminen, Pirja Arponen, Ville Lamberg ja Heikki Pöyhiä

Lavastuksesta vastaa Imatralla skenografi Karmo Mende ja puvustuksesta Merja Liukkonen.

–Koko työryhmämme odottaa sydämensä kyllyydestä esityskautta, Rissanen iloitsee.

Pokka Pitää –näytökset jatkuvat elokuun alkuun saakka. Perjantaina 30.7. järjestetään perinteinen, tunnelmallinen yöesitys. 

Lisätietoja:
Teatterinjohtaja Timo Rissanen, timo.rissanenatimatra.fi (timo[dot]rissanen[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 6645
Esityskalenteri ja lipunmyynti: Pokka pitää | Teatteri Imatra (teatteri-imatra.fi)