Kuva
Koulurakennus ja sisäpiha kesällä.
Yhteislukio toimii Mansikkalan koulukeskuksessa.

Koulujen alkaminen vaatii autoilijoilta erityistä valppautta liikenteessä

Tiedote
10.8.2021 18:51
Uusi kouluvuosi tuo koululaiset takaisin liikenteeseen.

Huomisesta alkaen koulujen ympäristöt täyttyvät jälleen oppilaista. Koulujen alku velvoittaa liikenteessä olevia erityiseen varovaisuuteen, sillä etenkin nuorimmille koulutie saattaa olla vielä uusi ja jännittävä asia.

Lapset tarvitsevat selkeitä signaaleja aikuisilta, kuten esimerkiksi suojatiellä tietä annettaessa on hiljentämisen ja liu’uttamisen sijaan hyvä pysähtyä kokonaan ja antaa lapsen rauhassa ylittää tie. Tilannenopeus koulujen ympäristöissä on myös erityisen tärkeää. Esimerkiksi Mansikkalan koulukeskuksen alueella nopeusrajoitus on 30km/h, josta autoilijoiden on pidettävä kiinni lasten turvallisuuden takaamiseksi.

– Vuoksenniskan koulu sijaitsee korkealla mäen päällä ja opastuksesta ja ohjeistuksesta huolimatta oppilaat saattavat tulla mäkeä alas liian kovaa vauhtia Vuoksenniskantielle, sanoo Vuoksenniskan koulukeskuksen rehtori Ville Laivamaa.

–  Autoilijoilta vaaditaan erityistä valppautta koulun kohdalla.

Kosken koulukeskuksen ympäristön rakentaminen on vielä keskeneräistä, joka näkyy myös liikennejärjestelyissä. Saattoliikenteen pysäkit ovat vielä toistaiseksi suljettuina, mutta Sulkutielle on jätetty tilaa myös saattoliikenteelle ja oppilaiden kyydistä jättämiselle. Paikalla on liikenteenohjausta keskiviikko aamuna, kun koulut alkavat.  

Kouluteiden turvallisuus on aikuisten vastuulla ja jokaisella liikenteessä olevalla on syytä erityiseen valppauteen. Vanhempien on hyvä myös muistuttaa ja opettaa lapsiaan liikennesäännöistä.