Kuva
Piirretty mustavalkoinen megafoni.

Selmankadun ja Onnelan alueilla suoritetaan tiiveyskokeita 16.8.–19.8.2021

Tiedote
12.8.2021 14:00
Kokeita tehdään kello 8.00–16.00 välisenä aikana.

Selmankadun ja Onnelan alueilla tehdään viemäreiden tiiveyttä ja mahdollisia putkivuotoja tutkivia kokeita. Tutkimuksia tehdään 16.8.–19.8.2021 kello 8.00–16.00 välisenä aikana.

Kokeen aikana savua purkautuu rakennusten katoilla olevista viemäreiden tuuletusputkista, sekä esimerkiksi viemäreiden tarkistuskaivojen kansista.

– Savu on vaaratonta, eikä se värjää pintoja. Savu hälvenee muutamassa minuutissa, kertoo Mika Ruuskanen.

Alueen asukkaita pyydetään huolehtimaan, että kaikissa lattiakaivoissa on vettä ja mahdollisten käyttämättömien lavuaarienkin vesilukoissa on vettä. Vesilukot voi täyttää laskemalla lavuaariin vettä noin 10 sekuntia. Jos vesilukko on kuivillaan, sen kautta voi huoneistoon päästä savua. Mikäli siitä huolimatta asuntoon tulee savua, on se yleensä merkki viemäriputkiston vauriosta.

Asukkaita pyydetään myös huomioimaan talon omien savuhälytyslaitteistojen toiminta siltä varalta, että asuntoon pääsee savua.

– Pyydämme asukkaita pitämään lemmikkieläimet kytkettyinä, jotta pääsemme tarvittaessa käymään pihamaalla. Rakennuksien sisälle meillä ei ole tarvetta päästä, Ruuskanen sanoo.

Alla olevista kuvista näkyy vihreällä rajatut alueet, joissa tiiveyskokeita suoritetaan.

 

Lisätietoja:
L&T Teollisuuspalvelut Oy, Mika Ruuskanen p. 050 472 9741
Mitra Imatran Rakennuttaja Oy, Henry Tapiola p. 05 235 2827

 

Selmankadun tiiveyskokeen aluekartta. 

Savutus_selmankuja.png

 

Onnelan alueen tiiveyskokeen aluekartta

Savutus Onnela.png