Kuva
Valtionhotelli edestä katsottuna ja edessä kuvausryhmää.
Itämeri-yksikön kuvaukset olivat ikimuistoinen kokemus.

Blogi: paluu juurille viestintäharjoittelijana

Tiedote
13.8.2021 17:41
Työuran aloittaminen kotikaupungista tuntui turvalliselta.

Imatralta ponnistaneena oli mahtavaa päästä aloittamaa omaa työuraa rakkaan kotikaupungin sydämestä. Vaikka olen elämäni rakentanut muualle, on Imatra silti ikuisesti lähellä sydäntä ja tästä syystä olin hyvin innoissani päästessäni kesäksi korkeakouluharjoittelijaksi Imatran kaupungille.  

Eka konttorirottakoe jännitti alkuun aika paljon, koska koin tällaisen virallisen viraston olevan kaukana oman mukavuusalueeni ulkopuolella ja mietin paljon näinköhän huulikoru ja siniset hiukset romuttavat ammattitaitoani muiden silmissä. Etäopiskelumaailmassa kun hommat hoituivat yöpaidassa ja nyt piti miettiä, että pitäisikö sitä jotenkin yrittää sulautua jakkupukujen joukkoon. Nopeasti tuli kuitenkin huomattua, että Imatran kaupunki koostuu juuri niin lupsakoista ihmisistä kuin Imatra noin muutenkin. Työyhteisössä oli tervetullut olo niin omassa yksikössä kuin alakerran kahvihuoneessakin.

Jo ensimmäisinä päivinä miut viskattiin Liisan sanojen mukaan ”syvään päähän” polskimaan omin avuin. Kovasta kyydistä huolimatta tekemisen into ja tukevat työkaverit siivittivät pitkälle. Tämän työharjoittelun ikimuistoisinta antia oli Yle Draaman Itämeri-yksikön kuvaukset, joissa tuli painettua välillä todella pitkiä päiviä hirvittävässä helteessä, silti nauttien (lähes) joka hetkestä. Tapahtumissa työskentely oli tuttua jo entuudestaan eri tehtävissä, joten oli mahtavaa päästä nyt myös valokuvaajan rooliin.

Kaiken maailman tapahtumien ja kuvauskeikkojen lisäksi myös arkinen toimistotyö oli erittäin kivaa. Jollekin jo yli 30 vuotta toimistoarkea eläneelle moinen väite voi kuulostaa naurettavalta, mutta näin ravintola-alalta ja festareilta ponnistavana asiakaspalvelijana oli todella virkistävää vaihtelua tehdä töitä (useimmiten) rauhassa ja hyvin ilmastoidussa toimistossa. Puhumattakaan pääsystä ns. oman alan töihin ja nähdä vuosien korkeakouluopintojen tarjoamat tulokset ja mahdollisuudet.

Parasta korkeakouluharjoittelussa Imatran kaupungilla on se olo, joka kesästä jää. Se varmuus, että viestinnän ala ja nämä työtehtävät ovat asioita, joista oikeasti pidän ja joihin haluan tähdätä jatkossakin. Ja että oli onnenpotku päästä tänne viettämään opettavainen ja kaunis kesä. Oli ihanaa olla osana rakkaan vanhan kotikaupungin elämää ja omalla osaamisellani edistää Imatran elinvoimaisuutta.

 

- Paula Hirvonen

 

IMG_3522.JPG