Kuva
vanha päiväkotikiinteistö puskien suojassa
Imatrankosken päiväkoti odottaa purkamista.

Imatrankosken vanhan päiväkodin paikalle palveluasuntoja

Tiedote
15.6.2022 17:50
Vammaisten palveluasuntoihin ARAlta jo 1,12 miljoonan euron alustava investointiavustus. Senioriasuntojen tukipäätöstä odotetaan.

Imatrankoskelle on luvassa nostokurkia. Tämä ratkesi alkuviikosta, kun Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) myönsi vammaisten palveluasuntojen rakentamiseen 1,12 miljoonan euron investointiavustuksen ja valtion korkotukilainaa 1,68 miljoonaa euroa. Avustus on alustava ja varmistuu, kun tarkemmat suunnitelmat on hyväksytty ARAlla.

Jukolaksi ristitty uudisrakennus on suunniteltu nykyisen, purkua odottavan Imatrankosken päiväkodin paikalle Simeoninkadulle. Jukolaan on tulossa 15 erityisryhmän palveluasuntoa. Sen lisäksi kiinteistöön rakennetaan tilat päiväkeskukselle.

Senioreille yhteensä 60 asuntoa

Samalle tontille on suunnitteilla myös 20 senioriasuntoa ja 40 tehostetun hoivan ympärivuorokautista palveluasuntoa.

Senioripalvelukiinteistö on suunnittelupöydällä saanut nimekseen Simeoninkoti. Tälle palvelukokonaisuudelle odotetaan ARAn tukipäätöstä elokuussa.

Kiinteistöt rakennuttaa Mitra Imatran Rakennuttaja Oy. Asunnot vuokraa ja omistaa Imatran Vuokra-asunnot Oy.

Hoivapalvelujen tuottajana niin Jukolassa kuin Simeoninkodissa tulee toimimaan hyvinvointialue.

─ Tämä on loistava päätös ARAlta, sillä näille asunnoille on todella huutava tarve. Toivottavasti saamme yhtä hyviä päätöksiä myös Simeoninkodille. Tavoite on, että suunnittelun ja kilpailutuksen jälkeen uusia kiinteistöjä päästään rakentamaan ensi keväänä, Mitran ja Vuokra-asunnot Oy:n toimitusjohtaja Lassi Nurmi sanoo.

Sisäilman laatuongelmien vuoksi käytöstä poistettua päiväkotia ei ole vielä purettu, koska tontilla toimii päiväkodin naapurikiinteistössä Eksoten vammaisten päivätoiminta. Sille etsitään korvaavat tilat rakentamisen ajaksi.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Lassi Nurmi, Mitra & Imatran Vuokra-asunnot, p. 05 235 2850, lassi.nurmiatimatra.fi (lassi[dot]nurmi[at]mitra[dot]fi)