Kuva
Saija Kärkkäinen.
Saija Kärkkäinen.

Saija Kärkkäinen aloitti Imatran kaupungin kaavoituspäällikkönä

Tiedote
16.6.2022 13:51
Työlistan kärjessä on Imatran yleiskaava 2040:n valmistelu ehdotusvaiheeseen.

Imatran uutena kaavoituspäällikkönä aloitti kesäkuun alussa Saija Kärkkäinen. Kärkkäinen vastaa Imatran kaupungin maankäytön suunnittelusta.

— Työhöni kuuluu fyysistä kaavojen laatimista, kaavakonsulttien ja eri selvitysten laatijoiden kilpailutusta sekä ohjaamista, yhteistyötä maanomistajien, eri viranomaistahojen, kaavakonsulttien sekä kaupungin oman henkilöstön kanssa. Kaavat on saatava vietyä läpi kohtuullisessa ajassa niin, että eri osapuolten tarpeet otetaan huomioon, Kärkkäinen kertoo.

Eri vaiheissa olevia asemakaavaprosesseja on käynnissä runsaasti, joihin perehtyminen vie aikaa ja vaatii yhteistyötä osallisten kanssa.

Ensimmäisenä ja suurimpana työnä työpöydällä kuitenkin odottaa Imatran uusi yleiskaava.

— Yleiskaava vaatii paneutumista, koska en tunne kaupunkia ja sen olosuhteita ennestään.

Kaava oli luonnoksena nähtävillä keväällä. Lausuntoja ja mielipiteitä tuli runsaasti. Etenkin kuntalaisten mielipiteissä nousi vahvasti esiin toive Hossukan alueen säilyttämisestä rakentamattomana.

— Nyt käymme neuvotteluja eri viranomaistahojen kanssa yleiskaavan vaatimista täydennystarpeista. Sen jälkeen laadimme vastineet lausuntoihin ja mielipiteisiin ja yleiskaava asetetaan nähtäville, Kärkkäinen kertoo.

Kärkkäinen on koulutukseltaan yhdyskuntatekniikan insinööri ja tuotantotalouden diplomi-insinööri. Hän siirtyi Imatralle Liperin kaavoituspäällikön virasta.

 

Lisätietoja:

Kaavoituspäällikkö Saija Kärkkäinen, saija.karkkainenatimatra.fi (saija[dot]karkkainen[at]imatra[dot]fi), 020 617 4460