Kuva
Vanhojen tanssien tanssijoita Imatran kaupungintalon talvipuutarhassa
Arkistokuvassa tanssijoita vuonna 2019.

Imatran yhteislukion Vanhojen tanssit 2021 on peruttu

Tiedote
20.8.2021 14:55
Näin halutaan turvata opiskelijoiden valmistautuminen ja osallistuminen syksyn ylioppilaskirjoituksiin.

Viime keväältä syyskuun alkuun siirretyt Imatran yhteislukion Vanhojen tanssit perutaan. Tanssit oli tarkoitus järjestää perjantaina 3.9.

Vanhojen tansseihin olisi osallistunut samoja opiskelijoita, jotka osallistuvat syksyn ylioppilaskirjoituksiin 13.9. alkaen.

-Nuorten keskuudessa riski uusiin tartuntoihin ja karanteeneihin on erittäin suuri, joten Vanhojen tanssit jätetään järjestämättä. Näin halutaan turvata opiskelijoiden valmistautuminen ja osallistuminen syksyn ylioppilaskirjoituksiin, yhteislukion rehtori Mika Strömberg kertoo.

Ylioppilastutkintolautakunta ja Eksote suosittavat 10-14 vuorokauden ”koronakuplaa” ennen kirjoitusten alkua. Kuplan aikana tulisi välttää kontakteja koronariskin minimoimiseksi.

-Keväästä poiketen emme välttämättä toteuttamaan kaikille karanteenissa oleville kirjoituksiin osallistumista erillisessä tilassa, sillä Ylioppilastutkintolautakunnan ohjeet ovat tiukentuneet, Strömberg sanoo.

Harjoitukset ehdittiin aloittaa

Vanhojen tanssit siirrettiin helmiikuussa 2021 vallitsevan koronatilanteen vuoksi toukokuulle.

Koronatilanne esti tanssien harjoittelun myös toukokuussa, ja tilaisuus siirrettiin järjestettäväksi perjantaina 3.9.2021.  Tanssien harjoitukset aloitettiin heti koulun alkaessa 11.8., mutta jo toisella kouluviikolla valtaosa mukana olleista abiturienteista joutui karanteeniin korona-altistumisen vuoksi.

Etelä-Karjala siirtyi koronan leviämisvaiheeseen ja sen myötä voimaan tulevat kokoontumisrajoitukset estävät ilta-aikaan järjestettävän yleisötilaisuuden.

-Näin ollen tilaisuus olisi voitu toteuttaa ainoastaan päivällä koulun salissa tapahtuvana tilaisuutena, jossa olisi voinut olla rajoitettu määrä Mansikkalan koulukeskuksessa opiskelevia opiskelijoita ja oppilaita yleisönä ja tilaisuus olisi lähetetty omaisille ja muille katsojille verkon välityksellä. Perinteisejä tansseja ei siis olisi voitu järjestää, Strömberg kertoo.

-Peruminen on erittäin ikävää, mutta terveysturvallisen ja vastuullisen käyttäytymisen sekä vaikeasti ennustettavan koronatilanteen vuoksi emme näe muuta vaihtoehtoa.

 

Lisätietoja:

Rehtori Mika Strömberg, mika.strombergatimatra.fi (mika[dot]stromberg[at]imatra[dot]fi), 020 617 5709